30 svibnja, 2024 6:04 pm

I tebe se tiče!

msu

Na slici možete vidjeti predivnu zgradu Zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti koji danas otvara vrata posjetiteljima jednom drugačijem sajmu nego što možete očekivati na ovakvom prostoru. Danas je Svjetski dan Televizije i tema ovog sajma je Digitalno doba 2.

Zašto Digitalno doba 2?

Niz promjena nam govore o tome,  upoznajte se sa tim promjenama koje su nam vrlo blizu. Govorimo ovdje o prelasku digitalne zemaljske na DVB-T2, radio (FM) u svim Europskim zemljama prelazi na digitalni i oznaka je DAB ili DAB+. 

Svi uživamo o TV programima koji su u HD formatu, a tu je već Ultra HD koji ima sve veći broj programa.  Zatim prethodnica neke nove televizije kao što je HRTi, predivna aplikaciju koja nas uvodi u drugačiju dimenziju televizije, a tek nam predstoje nove varijante televizije kao što je OTT, Cloud TV i HBB TV.

 Sajam u atraktivnom prostoru će prikazati dio tih novih tehnologija i posjetitelji će moći isprobati i vidjeti kako izgleda vrhunska slika Ultra HD programa sa satelita Astra na TOP televizorima ovog trenutka, HRTi će pokazati kako izgleda televizija za mlađe generacije, EVOTV je prethodnica DVB-T2.

Početak sajma je od 21.11. u 16-20.00 h, a utorak i srijedu možete već ući u muzej od 10.00 pa sve do 20.00.

Digitalno doba 2 je sajam koji nikako ne smijete propustiti.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

TV TEHNOLOGIJA

Autor: Darko Brlečić Tijekom godina našeg postojanja mnogi čitatelji imali priliku vidjeti recenzije i usporedbe …