2 prosinca, 2023 10:46 am

Tannoy nastavlja sa ‘Super Gold’ povratkom iz šezdesetih

Tannoy je davnih 1940-ih predstavio koncentrični dizajn s visokotoncem u središtu konusa glavne jedinice . Tada je bilo objašnjenje da uz cijeli frekventni spektar koji dolazi iz jedne točke, osigurava solidnu izvedbu i faznu koherenciju.

Piše: Darko Brlečić

Godine 1967. Tannoy je izdao svoj originalni asortiman Monitor Gold kao nasljednika svojih Monitor Red zvučnika. Za ono doba taj tip  dvo-staznog zvučnika je igrao ulogu u studijima za snimanje. Dakle, svojevrsna referenca. Današnje reizdanje  istih doživljava novu mladost, zahvaljujući modernim alatima i konkretnim promišljanjima.

Novi Super Gold zvučnici sastoje se od pasivnih dvostrukih koncentričnih  zvučničkih jedinica koje su dizajnirane u Velikoj Britaniji. Tvornička specifikacija deklarira da zvučnici mogu podnijeti maksimalnu snagu pojačala do 400 watta pri impedanciji od 8 ohma. Obnovljena serija posjeduje zasebne korekcione priključke za bass sekciju, koji pomažu u smanjenju problema pojavljivanja neželjenih zamki dubokih tonova ako je zvučnik smješten preblizu zidne plohe. Poželjan dodatak ! Vanjština zvučničkih kabineta je ostala nepromijenjena, pravi retro štih.

Modeli pod oznakama – SGM10 , SGM12 i SGM15 sigurno će zaintrigirati potencijalnog kupca. Cijena i dostupnost je nepoznata.

https://www.tannoy.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

MoFi MasterDeck

Novi MoFi MasterDeck ima potpuno novu dvostruku okretnu ručicu od 10 inča od karbonskih vlakana …

Odgovori