19 svibnja, 2024 2:14 pm

Klipsch se udružuje s AV legendom Onkyo za svoj novi Flexus soundbar sustav

Program Flexus uključuje dvia soundbara , bežični subwoofer i bežične surround zvučnike. Sustav je opisan kao kombinacija ‘američkog zvuka i japanske preciznosti’ i označava prvo partnerstvo između Klipscha i njegove sestrinske tvrtke, Onkyo.

Prvi soundbar  – Flexus Core 100  – opisan je kao početni model 2.1-kanalne zvučnički system koji uključuje Dolby Atmos, HDMI eARC i USB-C. Sadrži dvostruke lijeve i desne drajvere od 2,25 inča i dvostruke ugrađene subwoofere od 4 inča u kompaktnom kućištu širine 28 inča.

Flexus Core 200 soundbar uključuje iste drajvere kao i 100, međutim, također dodaje zasebne elemente . Dimenzija  od 44 inča u širinu i dolazi s dvostrukim 2,25-inčnim midbas drajverom i 0,75-inčnim visokotoncem sa hornom koji radi kao središnji kanal. Također uključuje dvostruke 2,25-inčne upravljačke programe za Dolby Atmos audio.

Subwoofer Sub 100 je otprilike četvrtast, veličine nešto više od 13 inča u visinu, širinu i dubinu. Sadrži 10-inčni konus u zatvorenom kućištu, ispuštajući 80 W RMS snage klase D (160 W vršno). Osim što je bežična jedinica, zvučnik nudi i RCA ulaz ako više volite žičanu vezu sa soundbarom po vašem  izboru.

Na kraju, bežični surround zvučnici Flexus Surr 100 od 50 W imaju papirnatu membranu od 3 inča i nešto više od 4 inča u širinu i dubinu, te gotovo 7 inča u visinu. Također imaju umetak s navojem na stražnjoj strani za montažu na zid.

Cijeli sustav se može kontrolirati i konfigurirati pomoću nove aplikacije Klipsch Connect Plus. Korisnici mogu kontrolirati odabir ulaza, unaprijed postavljene postavke EQ-a, firmware i ažuriranja značajki. Sustav također dolazi s unaprijed uparenim USB odašiljačem, uključenim u surround i subwoofere, omogućujući Core modelima brzo povezivanje. Novi Flexus zvučnički sustav dostupan je za američko tržište. Kada će biti za EU tržište još je nepoznato.

https://www.klipsch.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

YAMAHA TT-303

  Yamaha proširuje svoju ponudu gramofona. Model TT-S303 je namijenjen i ljubiteljima ploča i početnicima. …