18 travnja, 2024 4:48 pm

YAMAHA TT-303

 

Yamaha proširuje svoju ponudu gramofona. Model TT-S303 je namijenjen i ljubiteljima ploča i početnicima. Pod “True Sound”  nazivom proizvođač misli na najautentičniju moguću reprodukciju zvuka, u ovom slučaju s vinila.

Piše: Darko Brlečić

S TT-S303, renomirani japanski globalni brend želi nastaviti svoju dugogodišnju tradiciju elegantnog svođenja dizajna svojih hi-fi proizvoda na ono bitno. Yamaha se oslanja na remenski pogon za novi TT-S303. Tijekom razvoja proizvođač je ugradio mnogo znanja iz prethodnih serija. U kompaniji tvrde – da je ručica za podizanje ručice TT-S303 jednostavna za korištenje. A uređaj već ima ugrađeno preklopno pretpojačalo, što znači da se može jednostavno integrirati u postojeće audio sustave – bilo putem linijskog ulaza pojačala koje ne zahtijeva gramofonski stupanj, ili u izravnoj vezi s aktivnim zvučnicima: zvuk je zajamčen u svakom slučaju.

Pogonski sustav  s MM zvučnicom  može se podesiti na uobičajene brzine od 33 i 45 okretaja u minuti. Njegova ravna ručica ima za cilj osigurati najveću moguću vjernost, dok gramofon s remenskim pogonom ima visok moment inercije, što, prema Yamahi, znači da su smetnje svedene na minimum. Novi model gramofona dolazi u izvedbi crne boje. Cijena  i dostupnost su trenutno nepoznati.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Primare SPA25 Prisma i SP25 Prisma

Kupovinom nove iteracije UHD OLED ili QLED televizora rješili ste problem vrhunske slike. No, uz …