24 srpnja, 2024 1:35 pm

Nova platforma eCLUTCH ‘na Eutelsat 16 E

iKO Media Group nastavila je saradnju sa francuskim satelitskim operaterom Eutelsat i pustila u rad novu satelitsku platformu eCLUTCH koja je će pokrivati Evropu, Bliski istok i Afriku sa satelita Eutelsat 16E.Pokrenuta na 16°E, Eutelsat Hot Bird 13°E i 7°W/8°W, platforma će za sada imati 10 kanala posvećenih eSportu i igrama. Uskoro će u ponudu biti uključeni i ostali programi.

Predviđa se da će do 2028. godine tržište eSporta dostići 856 miliona korisnika u svetu i milione gledalaca koji će se uključiti dok igraju svoje gre. Sadržaj putem streaming platformi i društvenih medija, kompanija će proširiti sadržaj putem satelita i pružiti novi hibridni pristup distribuciji eSporta.

Uključujući satelitsko emitovanje u svoju strategiju distribucije, iKO Media Group će proširiti doseg kanala na milione domova i omogućiti emiterima i TV platformama da ciljaju nove gledaoce i donesu im nove sadržaje koji im ranije nisu bili dostupni.Ovu uslugu  odabrala je glavna albanska pay TV platforma DigitAlb  kako bi proširila ponudu sadržaja i privukla potencijalne pretplatnike.

Tehnički parametri – Ginx TV HD, Bigg TV HD, ESR24 HD, Senemedia HD:

• Eutelsat 16A (16°E), fre 10,721/ H, SR 30000, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK, CA Conax

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kraj za 4Music, KISS, Magic TV, The Box, Kerrang na Astra 28,2 E

Na britanskom  tržištu ugašeno je nekoliko muzičkih kanala koji su emitovali slobodno (FTA) na satelitu …