18 travnja, 2024 3:16 pm

Primare SPA25 Prisma i SP25 Prisma

Kupovinom nove iteracije UHD OLED ili QLED televizora rješili ste problem vrhunske slike. No, uz to želite jednako dobar zvuk koji će nadopuniti sliku. Za takvo što se pobrinuo Švedski Primare. Primare poznati audio specijalist nudi uistinu odličnu kombinaciju koja jednako dobro pokriva stereo i multikanalni zvuk.

Piše: Darko Brlečić

Dvije nove višekanalne komponente “SPA25 Prisma” i “SP25 Prisma” švedskog vrhunskog proizvođača Primare nude sofisticirano procjenjivanje. Vizualno prilično jednostavni i elegantni, jednako su prikladni za audiofilsku reprodukciju glazbe kao i za korištenje u kućnom kinu te podržavaju brojne zvučne i video formate.

Tehnologija Prisma osigurava da mogu djelovati i kao pravi mrežni i streaming reproduktori. Upravlja se putem interne aplikacije za streaming “Prisma”. Uzbudljivo je vidjeti kako je Primare napravio  razna poboljšanja .

SPA25 Prisma: višekanalno integrirano pojačalo za ljubitelje kućnog kina i glazbe

“SPA25 Prisma” ima dimenzije 430 mm x 400 mm x 145 mm i urednu prednju optiku. 9-kanalno pojačalo radi s tehnologijom pojačala klase D kako bi moglo dobiti snagu od 90 vata po kanalu na 8 i 4 ohma sa svih kanala. Može se koristiti u klasičnim 5.1 sustavima kućnog kina do 5.1.4 ili 7.1.2 Dolby Atmos postavki. SPA25 Prisma” također može upravljati 7.1.4 sustavima. U svojstvu uparenog uređaja, SPA25 Prisma kompatibilan je s uobičajenim servisima za streaming kao što su Qobuz, Tidal ili Deezer i može strimati glazbu iz odgovarajućih izvora putem  AirPlay 2, Chromecast, Spotify connect ili Bluetooth veze. Također je spreman za Roona. Sestrinski model “SP25 Prisma” koristi iste tehnologije kao i “SPA25 Prisma”, ali funkcionira isključivo kao pretpojačalo.

 “Dirac Live” sobni korekcijskim sustav

Integrirana korekcija prostorija “Dirac Live” također se može baviti kritičnom akustikom prostorija, prema proizvođaču, korištenjem isporučenog mjernog mikrofona i korištenjem do 17 mjernih pozicija za određivanje svojstava povezanih zvučnika i prostorija. Cijena i dostupnost kod domaćeg uvoznika su nepoznati.

https://primare.net/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

YAMAHA TT-303

  Yamaha proširuje svoju ponudu gramofona. Model TT-S303 je namijenjen i ljubiteljima ploča i početnicima. …