19 svibnja, 2024 1:59 pm

Sony ILCE-5100L A5100 E-mount

Autor: Mladen Popović

 Sony ILCE-5100L

Sony ILCE-5100L A5100 E-mount

Nasljednik posljednjeg iz NEX serije popularnog NEX-5T, donosi nam Exmor APS HD CMOS sensor sa 24Mpx, brz autofokus, Wi-Fi i NFC komunikaciju. Aparat u kompletu dolazi sa solidnim 16-50mm f3,5-5,6 objektivom, koji će kako sa svojim rasponom tako i sa kvalitetom zadovoljiti većinu kupaca. Za one zahtjevnije postoji široka ponuda E-mount objektiva koji će proširiti mogućnost upotrebe ovog fotoaparata. Kvaliteta fotografija u auto modu je zadovoljavajuća, te će upotreba „iz kutije“ u auto modu uz pristojne svjetlosne uvjete generirati vrlo dobru kvalitetu fotografije. Iako aparat nudi postavljanje ISO vrijednosti u rasponu od 100-25000 ne treba očekivati čuda od tih velikih osjetljivosti senzora.

IMG_415888

Dobra strana je da je u aparat integrirana „pop up“ bljeskalica. Autofokus je deklariran sa 179 AF točki, što u svakodnevnoj upotrebi znači da tamo gdje stavite prst na stražnjem ekranu brzo i točno fokusira. Za one koji fotografiraju situacije poput npr. sporta, napomenimo da A5100 ima mogućnost okidanja do 6 fotografija u sekundi. Kompaktnost aparata uz zakretnost stražnjeg displaya od 180 stupnjeva po vertikali, omogućuje kreativnu upotrebu aparata te je u kombinaciji sa isporučenim objektivom idealan i za selfie ovisnike. Video mogućnosti su također zadovoljavajuće, autofokus u kombinaciji sa stabilizacijom slike i ovdje radi vrlo dobro, na zadovoljstvo korisnika. Prosječno jedno punjenje baterije bi trebalo osigurati oko 400 fotografija, pa u onim situacijama kad planirate kombinirati više snimanja videa i fotografija nije na odmet nabaviti i dodatnu bateriju.

IMG_415883

Ustupio na test:
Sony Hrvatska
 

 

Review Overview

Ukupna ocjena

Ukupan dojam

Općenito A5100 će zadovoljiti većinu korisnika, kako onih zahtjevnijih tako i onih kojima će ovo biti obiteljski fotoaparat za bilježenje dragih sjećanja.

User Rating: 5 ( 1 votes)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

OLYMPUS PEN E-P2

Autor: Nebojša Slijepčević OLYMPUS PEN E-P2 PEN E-P2 drugi je izdanak Olympusove serije fotoaparata micro4/3 …