29 svibnja, 2024 11:23 pm

Satelitska upotreba, da li ste znali?

 

Uz pomoć IP-a i telefonske revolucije, postoji više načina nego ikad da dobijete signal emitiranja od točke A do točke B. Ne samo da postoje više opcija, nego je upotreba  manja, lakša, učinkovitija i jeftinija nego ikad. Baš kao što je snižavanje cijene kvalitetnih fotoaparata stavilo ih u više ruke i množilo programske tvorce, novi načini i primjene se pronalaze svakodnevno za novu klasu proizvoda za prijenos signala. Bez obzira na to jesu li u dronama, ENG kamionima,  kamere na leđima  ili u naprtnjačama, danas možete raditi sa signalima koji su bili nezamislivi prije 10 godina.

Satelitska

DAWNCO je izbacio CLNB20-PL02L L -B-LNB visoke stabilnosti za C-pojas za digitalne satelitske aplikacije. Jedinica namijenjena je aplikacijama visoke brzine prijenosa podataka i ima stabilnost od +2 kHz i temperaturu buke od 20 stupnjeva K.
VIDOVATION izbacila je VidOsat, prijenosni satelitski terminal Ku i Ka, koji uključuje značajke poput 3G/4G staničnog povezivanja putem AVIWest DMNG Pro odašiljača. Sustav cilja DSNG pokrivenost aktivnih sportskih i zabavnih događaja i Wi-Fi veza na lokaciji među ostalim mobilnim satelitskim programima.
VISLINK je predstavio svoju SatWare računalnu platformu, koja pruža do 4Mbps širine pojasa pomoću SCPS-TP i streaming kompresije. To omogućava udaljenim izvjestiteljima pristup Wi-Fi-ju koji omogućava pristup računalnim radnim procesima, podatkovnim i glasovnim komunikacijama, omogućujući im da razgovaraju i dijele datoteke na kontinentima.

Vislink SatWare computing platform

MICROWAVE

BMS je istaknuo svoj videoaparat za kamere koji spaja mali mikrovalni odašiljač s digitalnim odašiljačem s Carry-Viewer 4 (CV4) digitalnim zaslonom osjetljivim na dodir / monitor, zajedno sa svim priborom potrebnim za pružanje kompletne bežične tehnologije kvalitete prijenosa – bez licence Mogućnosti – za pokrivanje aplikacija za video pomoć

INTEGRIRANE MIKROVALNE TEHNOLOGIJE debitirale su DragonFly, maleni mikrovalni odašiljač za aplikacije (kao što su drones) gdje su težina i veličina ključni. S mogućnošću 50mW snage, COFDM modulacije i težinom manje od 1,2 unce (34g), DragonFly može emitirati HD video emitirane kvalitete do dvije milje.
MOSELEY je predstavio svoj mikrovalni odašiljač Event HD ENG koji može nositi više HD- ili SD-Video preko DVB-ASI s brzinom prijenosa do 155 Mbps. Događaj HD omogućuje korisniku da određuje svoj okupirani spektar prema brzini operativnih podataka.

IMT DragonFly drone transmitter

VISLINK je imao ViewBack, nisku snagu, dvojno-kanalni prijemnik / dekoder raznolikosti, koji podržava Vislinkovu LMST demodulaciju i djeluje u 2 GHz licenciranom pojasu, dizajniranu za vraćanje videozapisa iz studija na polje. To omogućuje operaterima kamera da provjeravaju konačnu produkciju snimaka svojih studija, u kombinaciji s bilo kojom grafikom ili tekstom.

IP i STREAMING
ACCELERATED MEDIA TECHNOLOGIES (AMT) predstavio je ENGenesis, 2/7 GHz radio sustav BAS pojasa koji koristi LTE tehnologiju za povezivanje dvosmjernog video i IP podataka između reportažnih kola i televizijskih postaja. Jedan radio stanice velikog kapaciteta podržava simultanu dvosmjernu komunikaciju podataka.

AMT ENGenesis 2/7GHz BAS band radio system

AVIWEST je najavio da je njegova nova serija za nadogradnju DMNG PRO proširena novim PRO180 +. Uz osam univerzalnih staničnih modema, PRO180 + ima unutarnji prilagođeni antenski niz, ugrađeni Wi-Fi modem i dva kvalitetna video-enkodera za emitiranje, što omogućava emitiranim medijima da ima live stream HD videozapis s minimalnim kašnjenjem.

BLUEBELL OPTICOMM je pokrenuo Edgware SMPTE 2022-7 IP encapsulator, koji sučelje 3G-SDI signala izravno s IP mrežama. Edgware se sastoji od kompaktnog para encapsulator / decapsulator modula koji prijenos SD / HD / 3G-SDI signala za prilagodljivi IP prijenos s hitless IP usmjeravanjem, za uporabu u objektima za emitiranje, reportažnim kolima, sportskim arenama i novinskim studijima.

Bluebell Opiticomm Edgwhere

COMREX je uveo Opal (kratki za Opus Portal), IP audio pristupnik koji stvara audio portal na studio internet. Jednom instaliran, Opal služi web stranici svakome tko ga pristupa putem računala ili uređaja sa sustavom Android, koji korisnicima omogućuje prijenos emitiranja s računala ili telefona u visokoj vjernosti s povratnim vezom za gosta.

Comrex Opal IP audio gateway

DEJERO

EnGo Kit za repotažna vozila koji olakšava ugradnju LIVE + EnGo mobilnog odašiljača unutar newsgatheringa ili proizvodnih vozila. EnGo Kit za montažu vozila povezuje se s nizom krovnih antena s visokim stupnjem pojačanja kako bi poboljšala svoje RF performanse tijekom vožnje ili na mjestima na kojima je stanična povezanost mogla biti izazovna, a omogućava brzo odspajanje kako bi omogućila rad ruksaka.

DVEO je lansirao Tablet Streamer za live live streaming događaja novinara i drugih stručnjaka koji trebaju kompaktnu terensku jedinicu koja je kompatibilna s industrijskim standardnim prijamnicima. Tvrtka je također objavila i TV App Maker, koja svaku organizaciju omogućuje organizaciju vlastite mobilne aplikacije za video kanal organizacije.

JVCKENWOOD je najavio PBCELL200 ProHD Portable Bridge, vezanu LTE hotspot koji strima signale iz tvrtke ProHD, 4KCAM i PTZ modela za streaming kamere za emitiranje uživo ili web emitiranja. Sustav livestreams iz više kamera na HD-SDI dekoderima ili poslužiteljima na središnjem mjestu, kao i CDNs poput JVCVideoCloud i Facebook Live.

JVCKENWOOD ProHD Portable Bridge

LIVEU je predstavio LU600, novi prijenosni  sustav za prikupljanje vijesti, live sport i pokrivanje događaja. Područje nadogradivog na H.265 HEVC, LU600 pruža veze do 20 Mbps, a namijenjen je za prijenos 80 Mbps prijenosa datoteka i 100 Mbps povezanu internetsku vezu velike brzine. Tvrtka je također pokazala svoj LiveU LU710 hibridni za ENG vozilo.

PERSISTENT SYSTEMS sadržavali su MPU-5 mobilni ad hoc mrežni sustav koji povezuje kritične izvore podataka u realnom vremenu. MPU5 je mobilni ad hoc mrežni sustav (MANET), gdje se radio MPU5 automatski otkrije i odmah stvara i održava IP mrežnu mrežu pod nazivom “Wave Relay”. Ova robusna mreža se zatim koristi za streaming video izravno iz ENG kamera u produkcijski studio.

Persistent Systems MPU-5 mobile ad hoc networking system

TVU NETWORKS predstavio je TVU One s HEVC mobile IP odašiljačima vijesti, koji podržava standard H.265 / HEVC video kompresije. Sustav koristi TVU Inverse Statmux Plus prijenosni algoritam, koji prenosi HD videozapis s pola sekunde latencije. Također je novi TVU Router, koji pruža preko 200 Mbps internetske veze s gotovo bilo kojeg udaljenog mjesta i djeluje kao mrežni akcelerator.

 

TVU One mobile transmitter

WIRELESS IDX je istaknuo CW-F25 bežični 3GSDI prijenosni sustav koji prenosi H.264 High Profile video na do 25 Mbps i podržava interkom, vraćanje videozapisa i skupnih podataka. Ciljano na aplikacijama uživo na zraku, raspon sustava poboljšan je upotrebom tehnologije oblikovanja zrake

SILVUS TECHNOLOGIES istaknula je FM radio StreamCaster 4400 MN-MIMO 8W koji dolazi s naprednom konfiguracijom antene 4×4 MIMO i odašilje prijenos signala. Beamforming automatski fokusira energiju signala u željenom smjeru kako bi osigurao do 2x povećanje raspona, omogućujući operaterima smanjenje hardvera i uklanjanje dugačkih kablova, uz postizanje veće propusnosti i minimalne latencije prijenosa.

TERADEK je predstavio platformu za nadzor poslužitelja Serv iOS koja sadrži aplikaciju tvrtke VUER za praćenje HD videozapisa u stvarnom vremenu na iOS uređajima putem Linka, 802.11ac Wi-Fi pristupne točke visokih performansi izgrađenih za video industriju.

 

Teradek Link WI-FI access point

VIDOVATION predstavio VidOwave 60G 750 PA, 60GHz milimetarski val širokopojasni i bežični sustav za povezivanje podataka. Donosi malu latenciju i full-duplex GigE transport pri brzinama do 1,25 Gbps u malom, robusnom i jednostavnom kućištu.

VidOwave 60G 750 PA

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Što je Mini LED?

Izraz “Mini LED” koristi se za opisivanje najnovije tehnologije u TV zaslonima koja koristi manji …