17 travnja, 2024 2:00 pm

LG-ev OLED televizor ovog ljeta na Island donosi polarnu svjetlost

LG OLED_Aurora Borealis

 LG Electronics (LG) pokreće kampanju kako bi polarnu svjetlost, poznatu kao Aurora Borealis, učinio vidljivom publici diljem svijeta i to na jedinstven način – putem svojih najnaprednijih 4K OLED televizora s podrškom za HDR. LG će predstaviti OLED Auroru Borealis na događaju u Reykjaviku na Islandu uz koncert islandskog benda Of Monsters and Men 20. srpnja, nakon čega slijedi četveromjesečna izložba fotografija prirodnih ljepota Islanda na LG-evim OLED televizorima.

Polarna svjetlost na Islandu nije vidljiva od travnja do kolovoza jer u tom razdoblju ponoćno sunce osvjetljava ovu zemlju gotovo 24 sata dnevno. Kako bi turistima, ali i stanovnicima pružio priliku da vide Auroru Borealis u ljetnim mjesecima, LG je pozvao gotovo tisuću gostiju na koncert Lights out, Stars On gdje će nastupati lokalni bend Of Monsters and Men. Na samo jednu noć, nagrađivana koncertna dvorana Harpa u Reykjaviku će, uz svoje staklene panele koji nalikuju elegantnom dizajnu Picture-on-Glass LG-evih SIGNATURE OLED televizora, sadržavati i 40 velikih OLED televizora postavljenih kako bi prikazali noćno nebo Islanda na savršeno crnim zaslonima.

Kampanja će uključivati i izložbu fotografija slikovitih pejzaža Islanda i noćnog neba na LG-evim OLED televizorima. Uhvaćene objektivom talentiranih islandskih fotografa, fotografije koje prikazuju prirodnu ljepotu neba i zemlje bit će prikazane u potpuno novoj perspektivi – na savršenim zaslonima LG-evih OLED televizora. Izložba fotografija trajat će od 20. srpnja do 20. studenog u koncertnoj dvorani Harpa.

Tijekom kampanje LG je blisko surađivao s nagrađivanim islandskim spisateljem i aktivistom Andrijem Magnasonom. Pridružit će mu se i profesionalni astrofotograf Sean Parker, autor nevjerojatnih fotografija koje prikazuju Auroru Borealis na islandskom nebu. Poznati YouTuber Lewis Hilsenteger iz Unbox Therapy bit će kreativni direktor kampanje.

Tijekom sezone vidljivosti Aurore Borealis 2006. godine islandski pjesnik i romanopisac Andri Magnason sugerirao je da grad Reykjavik po prvi put omogući istovremeno promatranje ljepote grada i noćnog neba – želio je da stanovnici Reykjavika vide polarno svjetlo i zvijezde nasuprot potpuno crnoj pozadini. Baš kao što izostanak svjetlosnog zagađenja dozvoljava stanovnicima Reykjavika da vide svjetla u punom sjaju, savršena crna OLED televizora pojačava kontrast i osigurava bogatiju sliku. LG-evi OLED televizori imaju samoosvjetljujuće piksele što eliminira potrebu za LED pozadinskim osvjetljenjem koje izobličava sliku. Bez pozadinskog osvjetljenja, OLED televizori mogu reproducirati savršenu crnu te svijetle, živopisne boje.

https://www.youtube.com/watch?v=7WOTuprjdQg

 

 

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …