23 siječnja, 2022 3:44 am

Hafler pojačala za slušalice HA15 i HA75

Autor: Darko Brlečić

Hafler-Headphone-Amps

Da za opstanak na nemirnom tržištu audio/video uređaja nije dovoljno imati kvalitetna stereo pojačala i reproduktore govori velika potražnja za pojačalima za slušalice. U prilog tome ide i činjenica da poznati ” starci” također u svoj portfelj uključuju pojačala za slušalice. Hafler koji pod okriljem tvrtke Radial Engineering ponovo radi, odlučio je predstaviti dva modela pojačala za slušalice, jedno tranzistorsko i jedno lampaško. Kako ne bi srljali, dizajneri su prototipove dali na svojevrsni test kod poznatih glazbenih producenata i mastering inženjera, kao što su David Rideau(Janet Jackson, Sting), Glen Ballard (Alanis Morissette, Michael Jackson), Tom Coyne (Adele, Taylor Swift). Odlične povratne informacije rezultirale su proizvodnjom uređaja.

ha15-front-featuresModel HA15 pojačalo za slušalice koristi 100 % diskretni dizajn tranzistorskog ustroja.Njegov ustroj omogućuje rad sa širim spektrom slušalica i njihovom impedancijom. Diskretna arhitektura osigurava minimalnu negativnu povratnu spregu što rezultira prirodnijim renderiranjem. Ugrađeni RCA i XLR priključci omogućuju povezivanje s HI-FI i profesionalnim sustavima za snimanje. Na prednjoj ploči se nalazi kontrola ulazne razine, te dual izlazni priključak za slušalice za opciju dijeljenja. Implementirana FOCUS kontrola matrice omogućuje korisniku simulaciju slušanja zvučnika u sobi. U praksi to znači ovo : lijevi programski materijal se čuje na lijevoj strani dok desni programski materijal se čuje na drugoj strani. FOCUS može miješati lijevo i desno, te vam omogućuje da odlučite koliki intezitet materijala želite osjetiti u svojim ušima.

ha75-rear-feature

Model HA75 Tube  je lampaško pojačalo s ugrađenom 12AX7 lampom, koja samo po sebi daje poseban tonski karakter.Voditelj je 12AX7 cijevi pojačalo za slušalice koje rađa karakter i zvučne krajolik koji je moguće samo uz cijev. Dizajn aplicira 140 volti na cijev kako bi osigurao dovoljan napon za “čisti” zvuk, ali na nižoj razini. To rezultira ugodnim tonom s daleko manje umora prilikom dužeg slušanja glazbe. HA75 također je opremljen RCA i XLR priključcima, te posjeduje FOCUS simulaciju kao i model HA15.

ha15interijer

Info: http://www.hafler.com

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

WHARFEDALE ELYSIAN1 I ELYSIAN C

Whrafedale ne treba posebno predstavljati. Ipak on je poput KEF-a i Tannoya starosjedioc na ovim …