18 lipnja, 2024 4:21 am

Sony BRAVIA 4K HDR televizori stižu u Europu

Sony75

Tvrtka Sony predstavila je pet serija Sony BRAVIA televizora, koje će zasigurno zadovoljiti potrebe raznolikih korisnika te pronaći svoje mjesto u prostorijama različitih veličina, kao i omogućiti zapanjujuće kvalitetan 4K HDR prikaz sa četiri puta više detalja u odnosu na Full HD sliku. Nove Sony BRAVIA 4K HDR televizore odlikuje kompatibilnost sa standardom High Dynamic Range (HDR)[i] koji će u kombinaciji sa 4K Ultra HD rezolucijom promijeniti vašu percepciju televizora, sa dubljom razinom detalja, boja i kontrasta.

Ovi uređaji pružaju superiorno iskustvo gledanja sadržaja u 4K rezoluciji, ali i ostalih sadržaja unaprijeđene kvalitete bliskih ovoj rezoluciji. Inovativna Sony tehnologija u kombinaciji sa 4K rezolucijom omogućit će da filmovi, serije, fotografije i sadržaj sa vašeg pametnog telefona izgledaju bolje nego ikada. Procesor slike 4K X-Reality PRO pomoću jedinstvenog Sony algoritma za najvjerniji prikaz scena, koji koristi naprednu bazu podataka i daje fantastične detalje svakom sadržaju, od TV programa preko sadržaja sa DVD i Blu-ray diskova, do online snimaka i digitalnih fotografija.

Svi modeli iz novih Sony BRAVIA 4K HDR serija prenose najpoznatiju platformu za mobilne uređaje na televizore za intuitivno korisničko iskustvo. Uz operativni sistem Google Android TV možete emitirati video sadržaj, pristupiti catch-up servisima i igrati video igre. Ljubitelji televizijskog programa uživat će u hit serijama i filmskim klasicima preko aplikacija Google Play, Netflix, YouTube i drugih, a brojne igrice i dodatne aplikacije dostupne su za preuzimanje u Google Play Storeu. Sa funkcijom Google Cast, korisnici mogu „prebaciti“ svoje omiljene aplikacije sa Android ili iOS uređaja, Mac ili Windows računala, pa i Chromebook-a direktno na TV ekran.

Nove serije Sony BRAVIA 4K HDR televizora uključuju modele:

  • XD83 od 49 i 43 inča
  • XD80 od 55, 49 i 43 inča
  • XD75 od 65 inča
  • XD70 od 55 i 49 inča
  • SD80 od 50 inča

Modeli XD83, XD80, XD75, XD70, i SD80 bit će uskoro dostupni kod većih europskih distributera, a na našem tržištu se očekuju u prvoj polovini rujna.

[i] Modeli XD75, XD70, i SD80 Sony BRAVIA 4K HDR kasnije će dobiti softversku podršku za kompatibilnost sa HDR standardom.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG-ev OLED televizor ovog ljeta na Island donosi polarnu svjetlost

 LG Electronics (LG) pokreće kampanju kako bi polarnu svjetlost, poznatu kao Aurora Borealis, učinio vidljivom …