svibanj 31, 2020 12:27 pm

Canon predstavlja videokameru ME20F-SH

Canon ME20F-SH

Canon predstavlja videokameru ME20F-SH za Full HD videozapise u boji
pri ekstremno niskom osvjetljenju

Canon je predstavio ME20F-SH – profesionalnu, višenamjensku videokameru koja može zabilježiti videozapis u boji u uvjetima s iznimno malo svjetla. Uz vodeću ISO vrijednost u branši, veću od 4 milijuna (+75dB), kamera ME20F-SH osmišljena je da bude što je moguće manja, a da istovremeno snima Full HD videozapise visoke kvalitete po profesionalnim standardima. Budući da omogućuje snimanje u situacijama u kojima je do sada bilo nemoguće išta snimiti, kamera ME20F-SH savršena je za posebne namjene, kao što su televizijska produkcija noćnih snimaka divljih životinja, snimanje u dubokom moru, istraživanje spilja, astronomija i nadzor. Mogućnost dugotrajne instalacije kamere na jednom mjestu i mogućnost udaljene kontrole, osiguravaju da se dugotrajni projekti i događaji, uobičajeni za autore dokumentarnih i prirodoslovnih filmova, mogu snimiti uz minimalan broj osoblja. Zbog specifične namjene i tržišnih zahtjeva za ovim proizvodom, ME20F-SH bit će dostupan samo kod odabranih partnera.

Prvorazredne mogućnosti infracrvene rasvjete

Snimanje videozapisa u uvjetima slabog svjetla često zahtijeva korištenje infracrvene rasvjete, tehnike koja tradicionalno omogućuje snimanje samo crno-bijelih videozapisa. ME20F-SH, međutim, postiže impresivne i visokokvalitetne rezultate omogućavanjem snimanja Full HD videozapisa u boji uz smanjenu količinu šuma, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, bez potrebe za infracrvenom rasvjetom.

Iznimno visoka osjetljivost

Osmišljena za korištenje u situacijama s niskom razinom ambijentalnog svjetla, videokamera ME20F-SH opremljena je novorazvijenim CMOS senzorom punog kadra (35 mm) s 2,26 megapiksela te procesorom DIGIC DV4. Pikseli na senzoru i elektronika za očitavanje slike koriste Canonove vlastite tehnologije da bi postigli smanjenu količinu šuma i iznimno visoku osjetljivost, omogućujući vam da snimite predmete osvijetljene s manje od 0,0005 luksa. Slično kao i Canonove kamere Cinema EOS, ME20F-SH uključuje Canon Log i postavku Wide DR koji omogućuju širok dinamički raspon (800 %) i daju visokokvalitetne rezultate uz širok spektar različitih uvjeta ambijentalnog osvjetljenja, bez potrebe za dodatnom rasvjetom.
Povezivanje

ME20F-SH nudi nekoliko mogućnosti povezivanja s vanjskim uređajima nezavisnih proizvođača namijenjenim snimanju ili udaljenom nadgledanju, a kompatibilan je i s Canonovim uređajem RC-V100[i] koji omogućuje potpunu udaljenu kontrolu nad kamerom.

Širok skup slikovnih mogućnosti

Nova kamera ME20F-SH koristi Canonov priključak EF s Cinema Lockom, jednako kao i kamera Cinema EOS C500, što korisnicima omogućuje da iskoriste tvrtkinu bogatu ponudu zamjenskih objektiva[ii]. Omogućujući snimateljima da odaberu savršen objektiv koji im treba za određenu primjenu, uzimajući u obzir čimbenike kao što su kut gledanja i razina osvjetljenja, ta višenamjenska kamera nudi široku lepezu mogućnosti snimanja.

Canon ME20F-SH back

ME20F-SH – najvažnije značajke:

  • Vrhunske performanse pri ultraniskoj razini osvjetljenja uz ISO od 4 milijuna
  • Visokokvalitetni Full HD 1080p/1080i/720p videozapisi
  • Fleksibilna kontrola uz automatske i prilagođene postavke
  • Kompatibilna s velikim brojem objektiva EF2
  • Udaljena kontrola postavki i ugrađenih ND i IR filtara
  • Malena i lagana za jednostavno korištenje

[i] Uz ostale kompatibilne uređaje

[ii] Popis kompatibilnih objektiva bit će dostupan naknadno

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon predstavlja novi DSLR EOS 1300D

Canon je predstavio novi EOS DSLR s početka ponude – EOS 1300D. Ovaj je model …