24 srpnja, 2024 1:06 am

LEICA DG SUMMILUX 9mm / F1,7 ASPH

 

 

Kvalitetan objektiv čini razliku, dok odabir tipa objektiva otkriva tendencije njegova korisnika.

Piše: Darko Brlečić

Izaberite objektiv LEICA DG i dobijte vrhunsku optičku kvalitetu i izvedbu. S lakoćom zadovoljava stroge standarde kvalitete koje je postavila tvrtka Leica Camera AG. Zahvaljujući profinjenom dizajnu tih objektiva, uživat ćete u sjajnoj jasnoći sve do rubova fotografija. Istovremeno se sprječavaju sve vrste iskrivljenja da bi se omogućio precizan, oštar prikaz slike. To znači da imate idealan alat za slike profesionalne razine na dlanu.

Kada želite proširiti svoju zbirku objektiva, želite fleksibilnost šireg kuta, svjetlinu i mogućnost makro, zar ne? I naravno, ne želite slabiju kvalitetu slike. Novi F1.7 LEICA DG ima sve navedeno. To je ultra širokokutni objektiv od 9 mm (na 35-milimetarskim fotoaparatima istovjetno vrijednosti od: 18 mm) na koji pristaju filtri od 55 mm i osigurava snagu makro fotografije uz uvećanje 1:2*. Ovaj kompaktni objektiv daje stvarno visoku kvalitetu te se odlikuje izvrsnošću u svemu, od širokih perspektiva do krupnih planova te pruža prekrasan efekt bokeh i učinkovit je pri slabom osvjetljenju.

Uz maksimalno uvećanje od 0,5x (istovjetno 35-milimetarskom fotoaparatu) ovaj objektiv omogućuje vam snimanje krupnih planova i osobnih fotografija, bilježeći detalje koji su nevidljivi golim okom, uz najbližu udaljenost fokusiranja od 9,5 cm. Efekt bokeh koji stvara otvor optičkog objektiva F1.7 ističe ekspresivne detalje u krupnim planovima, a dijagonalni kut promatranja od 100° bilježi prostranu pozadinu uz snažan dojam, što objektivu daje dosad nezabilježenu razinu svestrane snage.

LEICA DG SUMMILUX 9 mm / F1.7 ASPH osmišljen je za neprekidno snimanje u najtežim uvjetima zahvaljujući svojoj otpornosti na prašinu i prskanje te mogućnosti snimanja na temperaturama do – 10 °C.

Objektiv nudi brzo i precizno automatsko fokusiranje te glatke zamjene blende, što je ključno za moderne stvaratelje jer omogućuje bilježenje prekrasnih 4K videozapisa i fotografija bez ometanja objekta.

Optimizirana konfiguracija sadrži 12 elemenata u 9 skupina, uključujući objektive 2 ASPH, 2 ED i 1 UHR za minimalne aberacije i vrhunsku razlučivost.

https://www.panasonic.com/hr/

 

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Lumix hibridni fotoaparat

Piše: Darko Brlečić LUMIX GH5M2 fotoaparat DC-GH5M2 Hibridni fotoaparat koji jednako dobro može snimati fotografije …

Odgovori