19 svibnja, 2024 4:53 pm

Canon PowerShot SX120 IS

Autor: Mladen Popović

 

Powershot SX 120 IS

 

Mali crni uređaj koji dokazuje da 10 (megapixela) i 10 (puta optički zoom) ipak nisu dvadeset. Iako privlačnog dizajna, to je aparat koji vas neće uzbuditi veličinom jer niti je veliki niti je mali. Zapravo se Canon PowerShot SX120 IS odlikuje osrednjošću u većini kategorija osim u dvije, i to dvije najvažnije, kvalitetom fotografija i cijenom.

Već spomenutih 10 MP u paru sa Digic 4 procesorom, već u auto modu, u trenutku bira između 18 postavki scene kako bi vam isporučio najbolju moguću fotografiju u uvjetima u kojima ćete fotografirati. Da osrednjost ne mora biti loša pokazuje i to da će tipke veličinom i rasporedom odgovarati i manjim i većim (da ne kažem debljim) prstima, a težina će omogućiti mirno držanje aparata prilikom kadriranja. Naravno, oštrini slike doprinijeti će i ugrađena stabilizacija koja odlično obavlja posao neovisno o tome da li fotkate u makro modu ili ste zumirali ptičicu u susjednom dvorištu.

powershot-sx120-is

Postoje i neke stvari koje su nešto slabije, a jedna od njih je kratak vijek trajanja AA baterija, pa savjetujem kupnju punjivih baterija što većeg kapaciteta. Također, vrijeme od uključivanja do okidanja prve fotografije bi moglo biti i kraće, ili, bilo bi zgodno osim snimanja videa sa zvukom imati i HD rezoluciju, ili kraći Shutter lag, ali onda već ne bismo govorili o dobrom omjeru cijene i kvalitete, zar ne?

canon-powershot-sx120-is[1]

Prednosti Nedostatci
Kvaliteta fotografija Nema HD video
Stabilizacija slike Sporo uzastopno okidanje
Makro mod Shutter lag
10x zoom Potrošnja baterija
Ustupio:
Kodak Centar d.o.o.
Maksimirska 112a
10000 Zagreb
Cijena: 1799,00 kn

 

Review Overview

Dizajn - 7
Lakoća korištenja - 7
Kvaliteta slike - 7
Karakteristike - 6.9
Vrijednost za cijenu - 7

7

Sveukupan dojam

U svakom slučaju Canon PowerShot SX120 IS je aparat koji za prosječnog korisnika nudi puno i koji će vam, kada se bolje upoznate, svakodnevno pružati užitak, uz povremeno dizanje tlaka, ali "C'est la vie".

User Rating: Be the first one !

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sony ILCE-5100L A5100 E-mount

Autor: Mladen Popović   Sony ILCE-5100L A5100 E-mount Nasljednik posljednjeg iz NEX serije popularnog NEX-5T, …