30 travnja, 2024 8:39 pm

Hrvatska premijera Samsung SUHD televizora za 2015

Samsunh uhdtv

Tvrtka Samsung Electronics sinoć je premijerno u Hrvatskoj predstavila televizore i soundbar zvučnike za 2015. godinu. Okupljeni su se mogli prepustiti i uživati u spektakularnoj kvaliteti slike Samsung SUHD TV prijamnika. Inovativni u svakom pogledu, modeli serije 9500, 9000 i 8500 donose budućnost gledanja TV-a već danas, naglašeno je prilikom predstavljanja.

Prije deset godina zauzeli smo vodeću poziciju na tržištu TV prijamnika, a ove godine cilj nam je osvojiti tu titulu desetu godinu zaredom. U međuvremenu, unijeli smo mnogobrojne inovacije na tržištu, uključujući prve prijamnike s LED osvjetljenjem, Smart TV uređaje, kao i prvi zakrivljeni UHD TV. Uređaji koje predstavljamo hrvatskim kupcima danas rezultat su 14 godina usavršavanja i „iza njih“ stoji čak 150 patenata, a sve s ciljem pružanja najboljeg iskustva gledanja. Sada s pravom možemo reći kako je televizor evoluirao u središnji uređaj za zabavu i informiranje – naglasio je Pumjoo Lee, predsjednik Uprave Samsung Electronics za regiju Adriatic.

Samsung SUHD televizori odlikuju se vrhunskom reprodukcijom multimedijskih sadržaja, zahvaljujući prije svega nano-kristalnoj tehnologiji koja može prikazati još širi i precizniji spektar boja te dinamički raspon svjetla i tame u odnosu na dosadašnje najsnažnije modele. Novi prijamnici reproduciraju sliku koja vjerno dočarava studijski original. Tako tehnologija „Peak Illuminator“ omogućava prikaz slike u visokom dinamičkom rasponu i s do 2,5 puta više svjetla nego do sada, a 10-bitni panel može prikazati čak 64 puta više boja nego dosadašnji televizori. Sustav SUHD Remastering Engine automatski analizira osvjetljenje slike te omogućava prirodniju reprodukciju boja.

Vedran Rapo, Antonija Stupar i Dražen Čučković
Vedran Rapo, Antonija Stupar i Dražen Čučković

Nove TV prijamnike odlikuje i privlačan dizajn. Zahvaljujući zakrivljenosti zaslona, Samsung TV prijamnici imaju panoramski efekt koji stvara dojam većeg ekrana, a svaka točka zakrivljenog zaslona jednako je udaljena od gledateljevog oka. Prijamnici serije 9500 imaju nakošeni okvir koji dodatno doprinosi osjećaju dubine TV ekrana, dok naborani dizajn duž krivulje stražnje strane televizora serije 9000 djeluje poput mekane tkanine pa uređaj izgleda odlično iz svakog kuta.

Svi Samsung smart televizori pa tako i novi SUHD TV, automatski traže Samsung mobilne uređaje i povezuju se korištenjem BLE (Bluetooth Low Energy) tehnologije. Za jutarnji briefing, SUHD televizori mogu se uključiti istodobno s budilicom na pametnom telefonu ili tabletu te pokazati ključne informacije poput vremenske prognoze, vijesti i dnevnog rasporeda. U skladu s novim trendovima kućnih sustava za zabavu, ove televizore prati i dodatna oprema kao što je bežični zakrivljeni soundbar, kamera, bežična tipkovnica, podni stalak na tronošcu i još mnogo toga, a sve kako bi gledatelju omogućili spektakularan i potpuno drugačiji doživljaj gledanja televizora. Nove TV prijamnike pokreće Tizen operativni sustav s dodatno unaprijeđenim i još jednostavnijim korisničkim sučeljem koje omogućava lakše korištenje kao i povezivanje s društvenim mrežama.

Uz SUHD televizore, okupljeni su po prvi put mogli vidjeti i nove „soundbar“ zvučnike za 2015. godinu, osmišljene kao dodatak televizorima dijagonala 48 do 78 inča. Pozornost su plijenili zakrivljeni bežični zvučnici, koje je moguće povezati ne samo s televizorima nego i s tabletima i pametnim telefonima, što korisnicima omogućava reprodukciju glazbe i drugog sadržaja, neovisno o tome u kojem su dijelu doma. Soundbari se u potpunosti integriraju s TV prijamnicima pa se s oba uređaja može upravljati jednim daljinskim upravljačem.

Samsung Soundbar
Samsung Soundbar

Bežični Soundbar instalira se jednostavno, a koristi HD-preciznost kako bi iz TV-a, mobilnih uređaja, računala ili internetskog streaminga reproducirao što prirodniji zvuk. Korištenje dodatno olakšava aktiviranje uređaja bežičnom vezom, pomoću tehnologije Bluetooth Power On.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …