19 svibnja, 2024 1:52 pm

Kompaktan kompletan sustav: L42ms Classic iz JBL-a

 

Sustav JBL L42ms Classic nudi Hi-Res rezoluciju od 24 bita / 96 kHz, tako da ništa ne stoji na putu streamingu ili reprodukciji glazbenih datoteka visoke rezolucije.

Piše: Darko Brlečić

Sve-u-jednom uređaj namijenjen je za dobar akustični dojam zahvaljujući širokom i ravnomjerno zračećem zvučnom polju, čemu, prema riječima proizvođača, pridonosi i zakošena struktura tijela od pravog drvenog furnira, koji je dostupan u prirodnom ili crnom izgledu oraha.

Iza JBL Quadrex poklopca koji se može ukloniti nalaze se dva 4-inčna woofera i dva bočno postavljena 0,75-inčna aluminijska kupolasta visokotonca s valovodima. DSP pogonski sustva odgovoran je za podešavanje audio sadržaja prije nego što se signali pošalju jedinicama preko četverokanalnog pojačala.

Mod proširenja zvučnog polja” na JBL L42ms

Pomoću prekidača za konturu basa na stražnjoj strani, reprodukcija basa može se prilagoditi ovisno o položaju i osobnim preferencijama. Osim toga, putem daljinskog upravljača može se aktivirati način rada SFX (Sound Field Expansion), koji je namijenjen pružanju više prostora i šire zvučne pozornice – na primjer kada je sustav spojen na televizor i trebaju se reproducirati filmovi ili igre .

Analogni i digitalni ulazi kao i HDMI priključak za TV

JBL je svom novom kompaktnom sustavu pružio niz mogućnosti povezivanja: dva analogna stereo ulaza (RCA i 3,5 milimetara) kao i HDMI-ARC priključak za jednostavno povezivanje s televizorima. Audio streaming radi i žično (preko Etherneta (RJ-45)) i bežično putem WLAN i Bluetooth 4.2 sučelja. Bežična reprodukcija putem Apple Airplay2 i Google Chromecasta, koje L442ms ima na sebi, nije ništa manje praktična. Osim toga, već je integriran pristup audio streaming uslugama kao što su Spotify Connect i Tidal Connect.

Cijena i dostupnost kod domaćeg uvoznika su nepoznati.

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Epski AOC 44,5’’ OLED monitor

Andrija Jovićević AGON by AOC, jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora[1] i IT dodataka, …