19 svibnja, 2022 5:01 pm

Yahoo Group gasi se 15. decembra 2020.

Yahoo Groups ugasiće se 15. decembra 2020. godine. Tada Verizon planira da zauvek isključi web lokaciju groups.Yahoo.com van mreže. Verizon je kupio Yahoo 2017. godine, objavio je odluku u imejlovima koji su poslati korisnicima Yahoo Groups i porukom na web lokaciji Yahoo Groups.Ovo označava kraj za jedan od najvećih message board sistema u svojevremeno. Uprkos dugoj istoriji, usluga Yahoo Groups, koja je pokrenuta 2001. godine vremenom je izgubila većinu svoje korisničke baze zbog novih usluga poput Reddita, Google i Facebook grupa.Verizon, nikada nije imao plan da oživi uslugu, naveo je da je “stalni pad upotrebe tokom poslednjih nekoliko godina”, razlog za ukidanje. Početni proces najavljen je u oktobru 2019. godine, kada je Verizon najavio da korisnici više neće moći da kreiraju novi sadržaj (diskusije) na web lokaciji nakon 21. oktobra.

Verizon je takođe onemogućio svaki pokušaj korisnika da arhiviraju svoje prošle objave. Iako su Verizonove mere za 2019. godinu omogućile web lokaciji Yahoo Groups da živi, ta lokacija više nikada nije bila ista. Prema Verizon-u, od danas korisnici Yahoo Groups neće moći ni da kreiraju nove grupe, samo će funkcija email-a ostati aktivna, i ona će se smanjiti nakon 15. decembra 2020. godine, kada Verizon planira da ugasi svu infrastrukturu Yahoo Groups i završi eru za mnoge rane korisnike Interneta. Verizon ohrabruje preostale članove Yahoo grupa koji nisu napustili lokaciju prošlog decembra da se organizuju i presele na nove discussion board i mesta okupljanja.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Mreža Donalda Trampa doživela fijasko

Truth Social platforma najavljivana kao veliki povratak Donalda Trampa na društvene mreže,pokazala se kao veliki …