kolovoz 13, 2020 2:20 am

Ugašen dečiji kanal Tuty TV


Kanal namenjen deci, Tuty TV, više ne emituje na Češkom tržištu.Kanal je neočekivano nestao sa zemaljskih, satelitskih i kablovskih mreža.Tuty TV zatvoren je juče u 12 sati,zbog ekonomskih razloga.” Razlozi za našu odluku su ekonomske prirode. Na primer, trošak plaćanja signala je već vrlo visok u regionalnoj mreži Češke radiokomunikacije RS8. Pored toga, DVB-T2 sistem je pokazao da su za manju privatnu televiziju, fokusirajući se na primarnu ciljnu grupu, deca i mladi u osnovi nemogući u finansijskom smislu “,izjavili su iz menadžmenta kanala navodi se u izjavi.

TutyY TV emituje ne samo preko zemaljskih DVB-T predajnika u RS8 multipleksu Češke Radiokomunikacije (CRa) već i na satelitskoj platformi Skylink (Astra 3B)na 23,5E, i New Digi TV CZ i T-Mobile SAT (Thor 7)na 0,8W. Osim toga, program je bio deo niza drugih televizijskih operatera.Tuty TV je počeosa radom 1. juna 2017. godine i emitovao je svakodnevno od 5:30 do 22:00. Veći deo radiodifuznog vremena je popunjen stranim serijama, kao i vlastitim programima životnog stila mladih. Stanica je emitovala prvenstveno za ciljnu grupu od 4 do 14 godina u kojoj je dostigla udeo od samo 1 % publike.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Match TV otkupio prava na Formulu 1

Ruski besplatni sportski kanal Match TV otkupio je ekskluzivna prava na emitovanje Formule 1, Formule …