15 lipnja, 2024 10:54 pm

Microsoft pokreće AI Business School

Andrija Jovićević

Implementacija AI tehnologije u poslovanje može rezultirati mnogim izazovima, uključujući i osnove: odakle početi, kako usvojiti umjetnu inteligenciju te kako upravljati rizicima i obvezama s umjetnom inteligencijom u organizaciji. Upravo zbog toga, Microsoft pokreće novu inicijativu AI Business School koja će kao resurs služiti poslovnim liderima u stvaranju vlastite strategije AI i uspostavljanju AI kulture u njihovoj organizaciji. Serijal Master Class dostupan je online, bez ikakvih troškova, u obliku jednostavnom za konzumaciju, na zahtjev, kako bi se poslovni lideri i njihovi menadžerski timovi mogli usredotočiti na sadržaj koji im je najrelevantniji, u vrijeme koje im odgovara najbolje. Evo još nekoliko pojedinosti o AI Business School:

 • Razvijena je u partnerstvu s INSEAD, vrhunskom diplomskom poslovnom školom s kampusima u Europi, Aziji i na Bliskom Istoku, te nudi uvid u iskustva od rukovoditelja iz svih industrija i poslovnih ljudi o prevladavanju najvećih izazova s kojima se suočava uporaba AI u organizacijama.
 • Kurikulum je usmjeren na četiri ključna modula učenja: strategiju, kulturu, odgovorni AI i AI tehnologiju:
  • AI strategija: najbolje prakse za uspješno vođenje strateškom pristupu umjetnoj inteligenciji iz različitih vertikalnih industrija, uključujući i dijeljeno znanje korisnika, uklljučujući i : Jabil (proizvodnja), Telefonica (telekom), MS Stores (maloprodaja) i Oscher Health (Zdravstvo).
  • AI kultura: Nekoliko detaljnih iskustava i smjernica za pristupanje umjetnoj inteligenciji i njenom utjecaju na organizacije, zajedno s najboljim pristupom za izgradnju AI kulture. Detaljne studije slučaja iz Microsoftova internog AI pristupa predstavljaju: Microsoftov CMO Chris Capossela, Microsoftov CFO Amy Hood, Microsoftov EVP Judson Althoff te Microsoftov AI CVP Mitra Azizirad.
  • Odgovorni AI: Predsjednik Microsofta, Brad Smith, vodi raspravu o odgovornim pristupima umjetnoj inteligenciji, što uključuje i detaljne bilješke o Microsoftovim lekcijama u ranim naporima umjetne inteligencije, kao i zajedničke smjernice o tome kako pristupiti uporabi AI na etički odgovoran način.
  • Tehnologija AI: Tehnološki fundamenti umjetne inteligencije koji postavljaju temelje za uspjeh s implementacijom AI, uključujući sesije s Microsoft EVP Harryjem Shumom, Microsoftovom CVP Lili Cheng, Microsoftovim CVP Steveom Guggenheimerom i druge.
 • Kurikulum će konstantno biti ažuriran novim, relevantnim sadržajem, obzirom da AI nastavlja utjecati na sve poslovne procese i svakog zaposlenika.

Za više informacije, posjetite Microsoftov blog-post i doznajte više o tome kako ovaj program pomaže organizacijama da ostvare puni potencijal AI.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …