2 prosinca, 2023 9:51 am

RSF i Eutelsat pokreću nezavisnu DTH

Reporteri bez granica (RSF) potpisali su ugovor sa Eutelsat-om kojim će pokretanje namenske satelitske usluge emitovanja koja ima za cilj pružanje nezavisnih vesti i informacija publici koja govori ruski jezik.Prema RSF-u, Svoboda, što na ruskom znači „sloboda“, predstavlja  korak napred u potrazi za neograničenim pristupom informacijama u regionu gde se sloboda medija suočava sa brojnim izazovima. Paket će omogućiti gledaocima koji govore ruski pristup širokom spektru nezavisnog novinarstva i međunarodnih vesti, s ciljem podsticanja informisanije i raznovrsnije medijske scene.

Paket će sadržati informativne programe koji će ponuditi objektivan prikaz globalnih događaja. RSF će obezbediti puštanje sadržaja za Svobodu, u skladu sa najvišim novinarskim standardima. Biće uspostavljeni posebni medijski i etički komiteti koji će garantovati da satelitski paket funkcioniše u skladu sa najboljim standardima u novinarskom smislu.

 

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Sky Sport Deutschland osigurao prava na Moto GP

Sky Sport Deutschland  osigurao je prava na prenos svih MotoGP Grand Prix trka, Tissot Sprinta, …