24 srpnja, 2024 2:47 pm

Platforma X počinje s prodajom zauzetih korisničkih imena

Krajem prošle godine  vlasnik  društvene mreže X, Elon Musk najavio je kako će kompanija krenuti s “oslobađanjem” brojnih zauzetih korisničkih imena jer ih koristi veliki broj trolova i botova. Broj dnevnih korisnika Twittera, odnosno platforme X bio je malo manji od 240 miliona, dok je broj zauzetih korisničkih imena između 1,3 i 1,5 milijardi.Početkom ove godine u medijima se pojavila informacija kako Musk i ljudi iz Twittera  razmišljaju o prodaji korisničkih imena kako bi povećali svoje prihode,ali službenih informacija o tome nije bilo.

Iako službeno ništa nije objavljeno, Musk je počeo s prodajom korisničkih imena na ovoj društvenoj mreži, a neka se imena prodaju po ciframa od 50 hiljada dolara. Prodaja takvih korisničkih imena trenutno se vrši putem maila te ekipa iz Muskove kompanije potencijalnim kupcima šalje ponude profila koji bi im mogli biti zanimljivi.U budućnosti prodaja bi trebala ići preko stranice za čiji je razvoj zadužena grupa izaposlenih poznata kao @HandleTeam. Na toj stranici će se kupiti korisnička imena koja su zauzeta, ali se iz nekih razloga više ne koriste.

Prodajom nekorištenih imena s Twittera, odnosno platforme X Musk želi spojiti ugodno s korisnim – rešiti se imena koja su okupirali botovi i trolovi i usput nešto zaraditi. S obzirom na to da deo velikih oglašivača još uvek zaobilazi Muska i njegovu društvenu mrežu, kompanija mora pronaći druge načine za povećanje prihoda. Osim premium verzije za koju se naplaćuje mesečna pretplata, Musk je najavio mogućnost naplate određene pretplate svim korisnicima, što je na nekim tržištima, ali samo za nove korisnike, počeo i da naplaćuje.

 

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Tajvanski dobavljači tehnologije napreduju na AI poslužiteljima zbog velikog rasta u lipnju

Prema podacima koje je prikupio Nikkei, vodeći tajvanski dobavljači čipova i tehnoloških uređaja bilježe snažan …