siječanj 22, 2020 1:02 pm
Početna / Video / Philips predstavlja prvi UltraClear 5K rezolucijom

Philips predstavlja prvi UltraClear 5K rezolucijom

275P4VYKEB_2

Philips predstavlja novi monitor s UltraClear 5K rezolucijom – prvi 5K monitor u postavi Philips monitora. Sa 14.7 milijuna piksela (5,120 x 2,880) novi Philips 275P4VYKEB monitor s 5K rezolucijom donosi četiri puta jednako piksela kao i Quad HD i 50 posto više nego Ultra HD pružajući pritom sliku najveće jasnoće i oštrine koja može zadovoljiti čak i profesionalne grafičare. Novi 27-inčni monitor je opremljen PerfectKolor tehnologijom koja osigurava tvornički kalibriranu boju preko 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadanog prostora i preko milijardu boja.

5K tehnologija za najoštriju, najjasniju i najprofesionalniju sliku

Posljednja 5K rezolucija donosi ekstra 1000 piskela horizontalno i 700 vertikalno na zaslonu monitora u odnosu na 4K monitore, kreirajući tako dodatni prostor koji zaposlenim korisnicima omogućuje da rade produktivnije i učinkovitije. Zahvaljujući tome, na zaslonu ima mjesta za dodatni CAD alatni prozor za usporedbu više slika ili profesionalnih grafika ili jednostavno za još jedan otvoreni prozor e-pošte. To čini drugi ekran nepotrebnim što također pospješuje učinkovitost jer omogućuje korisnicima da ne prebacuju stalno pogled s jednog ekrana na drugi.

S naprednom PLS tehnologijom, monitor dolazi i s ekstra širokim kutom gledanja od 178 stupnjeva što osigurava jasne i oštre slike iz bilo kojeg kuta gledanja.

Albert Ulfman, Product Manager za Philipsove monitore u MDD-u  je izjavio: “S 5K rezolucijom osiguravamo profesionalnim korisnicima zaslon visoke kvalitete s dugoročnom pouzdanosti koja se može mjeriti s izazovima grafičkih i inžinjerskih aplikacija. 5K Ultra HD pokazuje svaki manji detalj oštro i jasno.“

Profesionalci koji biraju monitor sa super visokom rezolucijom zahtjevaju i jednaku točnost boja, jer nedosljedne boje jednostavno ne dolaze u obzir. S PerfektKolor tehnologijom novi 5K monitor pruža tvornički kalibriranu boju preko 99 posto Adobe RBG i 100 posto sRBG zadanog prostora  tako da korisnici mogu biti sigurni da svaka boja u potpunosti odgovara njihovim zahtjevima. Osim što je točna, boja je glatka i raskošna.

S 10-bitnom podrškom boje, novi monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko, a zahvaljujući 12-bitnom unutarnjom obradom boje su  glatke i prirodne bez gradacija ili vidljivih prijelaza.

Osim što nudi sjajne, precizne boje i 5K rezoluciju, ovaj novi monitor je nadopunjen i s nizom značajki koje odgovaraju načinu na koji rade pravi stručnjaci. S web kamerom i mikrofonom za što bolju komunikaciju s drugim kolegama i klijentima te ugrađenim zvučnicima za življu reprodukciju zvuka. Ekran sadrži  Flicker-FREE tehnologiju koja održava oči odmornima čak i nakon dužeg vremena provedenog za računalom, dok SmartErgoBase omogućuje naginjanje, zakretanje i podešavanje visine monitora i tako osigurava maksimalnu udobnost gledanja. Monitor također uklanja nepotrebne kablove čime oslobađa više prostora na radnoj površini.

Kako bi se učinkovito povezao s izvorima podataka ključnim za profesionalne grafičke aplikacije, novi monitor ima ugrađeni USB 3.0 ulaz koji omogućuje brzinu prijenosa od 5GB po sekundi, što je 10 puta brže od USB 2.0 ulaza. USB 3.0  također omogućuje brzo punjenje uređaja istovremeno sa super brzim prijenosom podataka.

Novi Philips 275P4VYKEB monitor će biti dostupan početkom travnja ove godine po cijeni od:

 275P4VYKEB – 12.399 KN (bez PDV-a)i

Tehničke značajke:

Značajke Philips 275P4VYKEB monitor
Vrsta LCD zaslona PLS LCD (Glare)
Vrsta pozadinskog osvjetljenja W-LED
Veličina ploče 27 inča / 68.6 cm
Format zaslona 16:9
Efektivno područje gledanja 596.74 (V) x 335.66 (O)
Optimalna rezolucija 5120 x 2880 pri 60Hz (zahtjeva Dual DP kabel), 3840 x 2160 pri 60 Hz (zahtjeva Single DP kabel)
Kut gledanja 178° (V) / 178° (O), @ C/R > 10
Svjetlina 300 cd/m²
Boje zaslona 1,07G (True 10 bit)
Zasićenost boja 99% sRGB
Praktične značajke ·         Ugrađeni zvučnici: 2 W x 2

·         Ugrađena web kamera: 2.0 megapiksela s mikrofonom i LED indikatorom

·         Kensington brava, VESA stalak (100x100mm)

·         Plug & Play kompatibilnost: DDC/CI, Mac OS X, sRGB

Mogućnost povezivanja ·         Signalni ulaz: DisplayPort x 2

·         USB 3.0×3 (1 w/fast charging)

·         Ulaz sinkronizacije: odvojena sinkronizacija, Sync on Green

·         Audio (Ulaz/Izlaz): Izlaz za slušalice

Postolje ·         Regulator visine: 150 mm

·         Zakretanje: 90 stupnjeva

·         Zakretanje: -65/+65 stupnjeva

·         Nagib: -5/20 stupnjeva

Održivost ·         Okoliš i energija: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

·         Ambalaža se može reciklirati: 100 %

·         Plastika dobivena recikliranjem iskorištenih proizvoda: 65%

·         Specifične tvari: kućište ne sadrži PVC / BFR, ne sadrži živu i olovo

Sukladnost i standardi Propisi i odobrenja: BSMI, CE oznaka, FCC Class B, CU-EAC, SEMKO, TCO certifikat, cETLus, TUV Ergo, TUV/GS, WEEE
Kućište ·         Prednja ploča: Crna/Srebrna

·         Stražnji poklopac: Crna

·         Postolje: Crna

·         Završni sloj: tekstura

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …