15 lipnja, 2024 9:17 pm

Podrška osjetljivosti dodira dolazi s Androidom N

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

nn55

Nedavno smo imali prilike pisati o dostupnoj brojčanoj oznaci nadolazeće inačice Android mobilne platforme. Podsjetimo se kako se radi o Androidu N odnosno koji će dolaziti s brojčanom oznakom 7.0. Sada na neki način tu vijest nadopunimo novim informacijama, koji se pak dotičnu sposobnosti zaslona na kojem će se Android N nalaziti. Odnosno radi se o podršci Androida N za osjetljivosti dodira kao što to za sada ima iOS, pri svojim aktualnim modelima Apple iPhone pametnih telefona.

Podsjetimo se:

Android N će osim dovođenja podrške i mnogo više pažnje pridonijeti razvoju aplikacija s sposobnošću prikaza ovakvih značajki. Što će značiti recimo kako će te ovisno o „jačini“ pritiska npr, na Widget vremenske prognoze u omanjem dijaloškom okviru dobiti vremensku prognozu za recimo naredna tri dana. I to bez potrebe da otvarate cijelu aplikaciju, (nju će te naravno otvoriti ukoliko vas bude zanimala koja informacija više).

Isto tako uz ovo se navodi kako će specifikacije potrebnog zaslona biti jasno naznačene, stoga neće biti nejasnoća ili pak nepotrebnih nesuglasica između proizvođača pametnih telefona. Svi će imati iste uvjete, samo je pitanje kako će se tko od njih u tim uvjetima i snaći. Jasno je vidljivo kako Android N u ovim „koracima“ slijedi iOS, no nekako se nadamo te imamo utjehu kako će to kod Androida N, izgledati mnogo drugačije (čitaj kvalitetnije) no što iOS sada ostvaruje te donosi svojim korisnicima.


Vezani članci:

Apple Watch (2) nove generacije – prikuplja dobavljače

iOS 10 donosi “skrivanje” aplikacija?

Android Marshmallow polako uzima svoj udio

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …