22 lipnja, 2024 6:18 am

Logitech kupio tvrtku Jaybird i širi se na brzorastućem tržištu bežičnih audio uređaja

jaybird

  Tvrtka Logitech International objavila je da su stečeni uvjeti za preuzimanje tvrtke Jaybird LLC iz Salt Lake Cityja, u iznosu od 50 milijuna dolara u gotovini, s očekivanom dodatnom zaradom do 45 milijuna dolara tijekom iduće dvije godine temeljeno na dosadašnjim postignutim ciljevima rasta. Tvrtka Jaybird je lider u bežičnim audio uređajima koji su prvenstveno namijenjeni za sportski i aktivan stil života, a kategoriju ovih proizvode tvrtka je pokrenula još 2006. godine.

Logitech i Jaybird dijele strast prema proizvodima“, rekao je Bracken Darrell, Logitechov predsjednik i glavni izvršni direktor. “Impresionirani smo tehnologijom, proizvodima i marketingom koje je Jaybird donio u ovu industriju. Od sada kao jedan tim možemo unaprijediti poziciju audio uređaja na tržištu na osnovi prednosti koju ima marka Jaybird uključujući njihovo znanja o sportskom stilu života u kombinaciji s našom razvijenom tehnologijom izrade i mogućnostima u dizajnu. S markama poput Ultimate Ears i Jaybird u našem portfelju sada još više rastu potencijali naših kategorija glazbenih uređaja na ukupnom tržištu.”

UE_02Judd Armstrong, osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Jaybird, je izjavio: “Prošli smo nevjerojatno putovanje. Volimo ono što radimo, te ćemo i dalje nastaviti u traganju za inovacijama i donošenju nevjerojatnih novih proizvoda našim fanovima. Jaybird će imati koristi od Logitechove globalne distribucijske mreže i njihova snažnog dizajna. Pratili smo kako su povezali izvanredne proizvode marke UE s željama potrošača, te smo oduševljeni što postajemo dio tima.”

Jaybird je razvio vrhunske bežične audio uređaje za sport kako bi korisnicima osigurao slušanje glazbe za vrijeme aktivnog stila života. Njihovi nagrađivani proizvodi BlueBuds X i, u novije vrijeme X2 bežične slušalice, uživaju veliki status među aktivnim korisnicima. Bilo da  obožavatelji vježbaju na padinama, na igralištu, u teretani, ili na pločniku, oni imaju povjerenje da će uz Jaybird dobiti izvanredno iskustvo slušanje glazbe.

Logitech ne očekuje da će ova akvizicija značajno materijalno utjecati na njihove FY 2017 planove, zaključeno je na „Analyst and Investor Day“ u ožujku ove godine. Proces preuzimanja je trenutno podložan uobičajenim završenim odredbama vezanim uz poslovno ugovaranja, a očekuje se će cijeli proces biti gotov u narednim tjednima.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

McIntoshov Bluetooth uređaj čini vaš hi-fi bežičnim

McIntosh je lansirao Bluetooth hi-fi uređaj pozicioniran kao izbor za audiofile. Piše: Darko Brlečić McIntosh …