23 lipnja, 2024 7:14 am

Facebook davnih dana… 2005, godine

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

mm3

Društvena mreža „Facebook“, svima je na sam spomen imena ove globalno popularne društvene mreže, jasno što je ona. Svi znamo za Marka Zuckerberga, on je „napravio“ Facebook. Nekako otprilike znamo i njegov put, odnosno put Facebooka. Bio je on u svojim početcima 2004 godine, samo „dopuna“ Američkim fakultetima (u početku samo Harvardu, čiji je Zuckerberg bio polaznik), za razmjenu skripti, materijala za učenje.

Pa i pokoje fotografije „simpatične“ studentice s predavanja. No ono što ovim člankom pred vas želimo dovesti jest intervju Marka Zuckerberga iz 2005, godine, gdje u samim početcima Facebooka, u uredima koji su nalik na „neuređene sobe“ s hrpom računala, pokušava napraviti nešto veliko, nešto vrijedno spomena. No mislimo kako bolje da sami odgledate intervju te sami razmislite jeli ono što je Mark Zuckerbeg naveo uistinu točno, odnosno dali se obistinilo ili je pak prešlo i granice očekivano.

Jednostavno, što je to u početku Facebook bio i kojim je putem trebao krenuti (a možda i nije).

Nešto više o Facebook društvenoj mreži:

The Social Network (film)

Slučajni Milijarderi (knjiga)


Vezani članci:

Skrivena igrica na Facebook Messengeru

Facebook uvodi prikaz vremenske prognoze pri mobilnoj inačici

Facebook dodaje namjensku karticu videa kao dio velikog redizajna za live-streaming

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …