22 lipnja, 2024 5:41 am

iOS 10 donosi „skrivanje“ aplikacija?

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

app3

Kada govorimo o korištenju mobilnih platformi s njima uvijek dolazi „niz“ aplikacija koje korisnici ne koriste sve u podjednakoj mjeri. Znate i sami kada koristite aplikacije da recimo pojedine poput Facebooka, Instagrama, Messengera, svakodnevno koristite, dok recimo Kalkulator, Mape ili nešto treće, nije u velikoj mjeri zastupljeno. Upravo to na umu ima i Američki „Apple“. Prema posljednjim informacijama upravo ova tvrtka razmatra dovođenje nove značajke u svoju nadolazeću inačicu iOS platforme.

Skrivanje aplikacija koje korisnik ne koristi toliko često. Odnosno sam će korisnik moći odrediti koje aplikacije želi ostaviti, odnosno koje želi „sakriti“. Skrivanje aplikacija biti će moguće izvesti putem interakcije samog korisnika s iOS uređajem.

Odnosno svaka od aplikacija koja dolazi predinstalirana s iOS platformom, moći će se i „sakriti“ u zaseban direktorij odnosno zaseban folder unutar iOS mobilne platforme. Iako za sada nije poznato mnogo detalja, navodi se kako će ova mogućnost biti dostupna tek putem iduće iOS 10 inačice jer je teško za očekivati istu u nekoj od sljedećih nadogradnji iOS-a 9.

Isto tako posebnu pozornost treba navesti ka tome da pojedine aplikacije usko „surađuju“ s samom iOS platformom, te će njihovo „skrivanje“ biti teže ili neće biti u potpunosti omogućeno. No navodimo kako je sve još uvijek u fazi navoda te ništa nije i službeno potvrđeno. CEO Apple-a, Tim Cook, naveo je kako se ista mogućnost i razmatra ali o detaljima još ne želi mnogo navoditi.


Vezani članci:

Apple kreće u Televizijske vode?

Apple će u budućnosti spašavati živote?

Apple-sve novo

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …