travanj 9, 2020 6:23 am

Roaming povoljniji za korisnike Hrvatskog Telekoma

HT Roaming opcije

Hrvatski Telekom uveo je nove roaming ponude za privatne i poslovne korisnike, u kojima nudi najpovoljnije razgovore i internet promet u inozemstvu. Ponude su prilagođene promjenama u regulaciji roaminga, koje stupaju na snagu krajem travnja.

Što se tiče razgovora u roamingu, privatni i poslovni korisnici mogu uključiti opciju Travel & Talk. Ona uključuje 60, 240 ili 600 minuta u svojoj S, M ili L varijanti, a moguće je istovremeno uključiti do tri različite opcije kako bi se unaprijed rezerviralo dovoljno minuta za razgovor. Nakon potrošnje svih minuta, razgovori se naplaćuju po važećem roaming cjeniku. Naknade za S, M i L opcije su 40, 150 i 350 kuna mjesečno.

U slučaju potrebe za podatkovnim prometom za privatne korisnike, tu je Travel & Surf koji nudi 50, 200 ili 500 MB uz naknadu od 14, 49 i 99 kuna u trajanju od jednog, tri ili sedam dana u zemljama EU. Korisnici bonova također mogu uživati u jeftinijem podatkovnom prometu uz identične cijene kao pretplatnici.

Podatkovni promet za poslovne korisnike obračunava se mjesečno, a nudi 165 MB, 500 MB i 1.5 GB uz naknadu od 75, 200 i 500 kuna u S, M i L opciji.

Kada ste u stranom gradu najlakše je hotel, restoran ili mjesto sastanka pronaći pomoću navigacije i mobilnog interneta. Uz Travel & Work opciju možete surfati u inozemstvu bez brige o neočekivanim troškovima. Travel & Work opciju s paketom podatkovnog prometa možete koristiti mjesec dana.

Nakon što potrošite paket prometa Travel & Work opcije, nastavljate koristiti mobilni internet u inozemstvu po sljedećim cijenama: 1,90 kn/MB u zemljama EU, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu, 4,26 kn/MB u ostalim zemljama u kojima vrijedi opcija Travel & Work.  Nepotrošeni iznos MB ne prenosi se u slijedeće obračunsko razdoblje.

Na području roaminga od 30. travnja na snazi je nova regulacija za EEA (EU države + Island, Norveška i Lihtenštajn), prema kojoj će se minute razgovora u tim državama obračunavati kao minute prema ostalim mobilnim mrežama u Hrvatskoj, uz dodatak roaming naknade od 0,47 kn/min kod odlaznih poziva i naknade od 0,10 kn/min kod dolaznih poziva.

SMS poruke od istog će se razdoblja obračunavati kao poruke prema ostalim mobilnim mrežama u Hrvatskoj, plus roaming naknada od 0,19 kn/SMS, dok je za MMS poruke prema ostalim mobilnim mrežama naknada 0,47 kn/MMS. Podatkovni promet se obračunava kao podatkovni promet za korištenje u Hrvatskoj, uz jednaku roaming naknadu od 0,47 kn/MB.

Do 30. travnja roaming usluge se naplaćuju po postojećem cjeniku i ovise o državi te mobilnoj mreži u kojoj se boravi tijekom putovanja.

Više informacija o tarifama, novoj regulaciji roaminga te najvišim cijenama roaming usluga dostupno je na https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/mobilne-usluge/usluge/roaming/cjenik.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Huawei sve savitljive telefone prodao za minut

Huawei je prošle godine predstavio svoj prvi savitljivi telefon koji se odlično prodavao na kineskom …