9 prosinca, 2022 6:05 am

Nova generacija DDR5 memorije pomiče granice na 7000 MT/s

Andrija Jovićević

XPG predstavlja DDR5 DRAM iz serije CASTER

XPG predstavlja svoju seriju DDR5 DRAM modula XPG CASTER. XPG CASTER, koji dolazi s RGB osvjetljenjem ili bez njega, nudi 7000 MT/s i radi veće stabilnosti i pouzdanosti, opremljen je ECC-om i PMIC-om na istom čipu. Varijante s RGB-om i bez njega dolaze u kapacitetima od 16 GB.

Performanse nove generacije

Uz brzinu od 7000 MT/s, XPG CASTER nova je vrsta memorije DDR5 koja je više od dvaput brža od standardnog DDR4 DRAM-a. Uz takve munjevite brzine prijenosa podataka korisnici će uživati u glatkijem i optimiziranijem iskustvu igranja. S podrškom za Intel® XMP 3.0 overclockiranje je nevjerojatno i lako. Omogućuje korisnicima da izbjegnu komplicirane postavke u BIOS-u i dugotrajnu prilagodbu parametara overclockinga.

Serija XPG CASTER opremljena je i ugrađenim značajkama ECC za ispravljanje pogrešaka u stvarnom vremenu i integriranim krugom za upravljanje napajanjem (Power Management Integrated Circuits, PMIC) radi veće stabilnosti i pouzdanosti.

Futuristički „štih“

S čelično sivim pasivnim hladnjacima, hrabrim trokutastim RGB svjetlom[1] i optimiziranim oblicima DRAM iz serije XPG CASTER odiše dojmom brzine, profinjenosti i futurističkog stila. Korisnici mogu postaviti RGB osvjetljenje1 prema vlastitim preferencijama. Mogu birati među raznim efektima (statično, disanje i komet) ili pak sinkronizirati svjetla s omiljenim pjesmama putem glazbenog načina rada. Sve se to može napraviti putem softvera za kontrolu RGB osvjetljenja svih kvalitetnih robnih marki matičnih ploča.

Posve nova  DDR5 memorija XPG HUNTER

Osim DDR5 DRAM-a serije XPG CASTER, XPG će kasnije ove godine predstaviti i posve novi DDR5 DRAM XPG HUNTER. Taj novi modul nasljednik je DDR4 DRAM-a XPG HUNTER i nudi unaprijeđene performanse od 5200MT/s te osvježen dizajn pasivnog hladnjaka.


[1] Dostupno samo uz XPG CASTER RGB DDR5 DRAM

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Reboot Games Weekend jubilarno finale desete sezone A1 Adria League

  Andrija Jovićević Više od 50 tisuća posjetitelja proteklog je vikenda posjetilo Reboot Games Weekend …