30 rujna, 2022 5:20 am

LUMIN P1

Piše: Darko Brlečić

Lumin iz Hong Konga proširuje svoju ponudu mrežnih audio uređaja. Najnoviji proizvod je P1 .Lumin P1 je svojevrsni mrežni audio HUB.

Lumin P1 objedinjuje mrežni reproduktor, streamer i DAC u jednu cjelinu. On je potpuno opremljen za primanje glazbenih informacija s kućne mreže, preko UPnP-a, te Roons RAAT protokola, a tu je i prijenos s internetskih servisa kao što su Tidal, Qobuz, Spotify. Preko USB poveznice moguća je reprodukcija 384kHz/32bit rezolucija, te DSD datoteke (DoP) do 5.6MHz odnosno do 22.4MHz-a kroz kućnu mrežu.

Unutrašnjost uređaja je pomno posložena. Tako je napajačka sekcija odvojena od digitalne i analogne sekcije. Dva toroidna transformatora rade u linearnom napajanju s posebno odvojenim vezama za digitalne i analogne sklopove. DAC čipset u kombinaciji s generatorom takta osigurava optimalnu D/A pretvorbu s niskim jitterom. Dual ES9028PRO SABRE DAC čipovi u mono modu su podržani.

Opremljenost novog uređaja je na zavidnoj razini. Tako P1 posjeduje 9 digitalnih i analognih priključaka, a to uključuje XLR,AES/EBU, RCA, BNC, TOSLINK, SPDIF, USB, HDMI.

U paketu s P1 dolazi daljinski upravljač sazdan od akrila i cinka, a kontrola novog uređaj moguća je preko aplikacije za Android i iOS.

Tehničke natuknice:

USB digitalni audio ulaz/izlaz podržava  Nativni DSD512

SPDIF & AES ulaz podržava rezoluciju  192/24  DoP

HDMI 2.0 ulaz  i  4K prolaz s ARC podrškom

Novi processor isporučuje nativnu DSD512 i PCM384 reprodukciju

Dual Mono dizajn za maksimalnu kanalnu separaciju

Femto Clock System s preciznom FPGA distribucijom

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Monitor Audio Platinum 3G

Piše: Darko Brlečić Nova Platinum serija 3G dolazi sa novim visokotoncem. Monitor Audio ove godine …