27 svibnja, 2022 2:24 am

LG vodstvo do višeg mobilnog iskustva

Dragan Arunović

„LG“ na početku u prošlom desetljeću dovodi nas u svijet mobilnih uređaja gdje LG rutinski pronalazi nove načine za probijanje tehnoloških barijera i pokretanje korisničkog iskustva prema naprijed.

Prije desetak godina LG   na mobilnom svjetskom kongresu (MWC) 2011 u Barceloni  otkriva LG Optimus 3D. Nestrpljivo očekivani pametni telefon predstavljen je u novoj eri, nudeći potrošačima prvo cjelovito 3D iskustvo u svijetu na mobilnoj platformi, zajedno sa mogućnošću snimanja, gledanja i dijeljenja 3D sadržaja bez glomaznih VR naočala.

2011. godina je bila i godina kojom je LG  lansirao prvi  dual-core procesor u pametnom telefonu, LG Optimus 2X. Pokretan NVIDIA® Tegra ™ 2 mobilnim dvojezgrenim procesorom, LG Optimus 2X ponudio je ključne prednosti nad svojim jednojezgrenim konkurentima, uključujući brže web pregledavanje i performanse igara.

Skočivši naprijed do 2011. godine, LG je te godine iznenadio posjetitelje MWC-a s prvim dosadašnjim demonstracijama pretvorbe glasa u video putem LTE mreže. Ova revolucionarna tehnologija omogućila je korisnicima da se u stvarnom vremenu lako prebacuju između visokokvalitetnog glasovnog poziva i videopoziva visoke rezolucije. LG je također pokazao novu uslugu koja je omogućila dijeljenje videozapisa tijekom snimanja.

Iste je godine LG postavio referentnu vrijednost za tržište premijskih mobilnih uređaja s LG Optimus G, prvim telefonom na svijetu koji se mogao pohvaliti legendarnim Snapdragon ™ S4 Pro Quad-Core procesorom Qualcomm. S najbržim procesorom u industriji, sjajnim dizajnom i nizom jedinstvenih UX značajki, Optimus G postao je trenutni LG klasik.

Uvijek ostajući ispred , LG je predstavio LG G Flex u 2013. godini, prvi zakrivljeni pametni telefon dizajniran da prati konturu lica korisnika. Koristeći fleksibilan P-OLED zaslon i prvu zakrivljenu bateriju pametnih telefona u industriji, G Flex je bio istinska inovacija i dostojan dodatak popularnoj G seriji .

U 2013. godini LG je također predstavio svoju bežičnu Ultra High Definition (Ultra HD) prijenosnu tehnologiju na MWC-u u Barceloni. Ova uzbudljiva, nova tehnologija korisnicima je omogućila prikazivanje igara i ostalog sadržaja sa svojih pametnih telefona na Ultra HD televizoru putem bežične veze uz minimalan gubitak podataka ili zaostajanje. Automatsko prilagođavanje bilo kojeg sadržaja za optimalnu kvalitetu na ekranu visoke rezolucije televizora, LG-ova mobilna inovacija osigurala je besprijekorne slike i zadivljujuću zabavu .

Vodstvo LG-a u tehnologiji  istaknuto je 2014. godine otkrivanjem LG G3. Stavljanjem Quad HD zaslona (1.440 x 2.560 piksela), najpopularniji LG-ov pametni telefon do danas predstavio je svijetu najoštriju kvalitetu slike koja se do tada vidjela na mobilnom uređaju. LG G3 je također dodao jedinstveni zaokret standardnom selfieu tako što je uključivao geste u snimanje. Pritiskom na gumb okidača tijekom snimanja selfieja postalo je beskrajno lakše uz LG G3, koji je aktivirao okidač od tri sekunde  kad je osjetio prisutnost ruku koja se stisnula u okviru slike.

U 2015. godini LG je nastavio napredovati kada je predstavio prvi globalni vodeći telefon s širokokutnim objektivom. LG V10 sa svojim 5MP prednjim dvostrukim kamerama mogao je snimiti normalne selfie od 80 ° ili širokokutne fotografije od 120 °. Široka selfie leća bila je dobra za snimanje veće grupe ljudi i da se više vidi pozadina bez potrebe za selfie štapom.

LG se povezao s isporukom najboljeg u mobilnoj audio tehnologiji duže od bilo koje druge marke pametnih telefona. Ta je reputacija poboljšana 2016. godine LG Stylus 2, prvim pametnim telefonom koji ima DAB + standard za digitalno radiodifuzno emitiranje. LG Stylis 2 s DAB + korisnicima je omogućio pristup ogromnom broju kanala, a svaki od njih nudi jkvalitetu zvuka daleko bolju od one tradicionalne u FM-u.

LG je 2017. kupcima pružio filmsko iskustvo koje su mnogi čekali s najavom LG G6 s Dolby Vision i HDR10 podrškom. Jedini mobilni uređaj koji je u to vrijeme ponudio Dolbyjev dinamični video format, G6 je pružao vizualne kvalitete  kinodvorane u kojima se može uživati bilo gdje, u bilo koje vrijeme.

Svojim iskustvom, stručnošću i tehnološkim mogućnostima, LG je spreman nastaviti i u 2020. godini i dalje. LG  zvjezdani rekord prvih proizvoda spaja samo njegova domišljatost, kreativnost i strast za poboljšanjem života svakom inovacijom.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Twitter kupio mobilnu platformu OpenBack

Društvena mreža Twitter je kupila mobilnu platformu OpenBack radi poboljšanja obaveštenja i da zadrži ljude …