27 svibnja, 2022 12:55 am

LG Electronics predstavio projektor i za najmanje prostore

PF1000U

Short-Throw LG Minibeam UST projicira Full HD sliku veličine 100 inča s udaljenosti od samo 38 centimetara

 LG Electronics (LG) predstavlja novi projektor Minibeam Ultra Short-Throw (UST) koji je sposoban projicirati 100-inčnu sliku na platno ili zid s udaljenosti od samo 38 centimetara. S težinom manjom od 2 kilograma ovaj projektor (model PF1000U) je lako prenosiv i može se postaviti u svakoj prostoriji u kući. Može prikazati sliku Full HD razlučivosti i svjetline 1000 lumena, a kako se iznimno lako koristi, Minibeam UST postavlja novi standard osobnih projektora.

LG PF1000UDa bi projicirali sliku veličine 100 inča (2,54 m) uobičajeni projektori trebaju biti udaljeni tri do četiri metra od zida ili platna. To predstavlja smo problem kod malih dnevnih soba, a i dugački strujni kabel ne izgleda lijepo te predstavlja potencijalni sigurnosni rizik. Uz to, kod uobičajenih projektora prisutna je tzv. „no walk zona“ između projektora i slike. LG Minibeam UST ne poznaje ta ograničenja jer sliku punu detalja veličine 100 inča može projicirati s udaljenosti od samo 38 centimetara. Kvaliteta slike poboljšana je zahvaljujući čipu Triple XD Engine, nastalom kao rezultat LG-evog pedesetogodišnjeg iskustva u proizvodnji televizora. Kako bi postigao Full HD razlučivost (1920×1080) koristi samoemitirajući sustav RGB LED osvjetljenja za najprirodnije nijanse i tonove boja uz tih rad od samo 24 dB u Eco načinu rada.

Unatoč svojoj kompaktnosti LG Minibeam UST pruža iskustvo nalik onom u kinu. S funkcijom Four Corner Keystone gledatelji lako mogu eliminirati izobličenje slike čak i kad projektor nije savršeno poravnat. Također, projektor se putem Bluetootha može spojiti na soundbar, prijenosne zvučnike ili bežične slušalice za uranjajuće zvučno iskustvo. Dolazi i s ugrađenim TV tunerom te USB i HDMI ulazima.

LG-ev novi projektor Minibeam UST donosi sliku od 100 inča i lako se prenosi iz sobe u sobu,“ rekao je Lee In-kyu, stariji potpredsjednik i voditelj Divizije televizori i monitori u LG-evoj tvrtki Home Entertainment. „LG Minibeam UST omogućava da svaki dom i svaka soba u njemu postanu kino dvorana.“

Minibeam UST (PF1000U) će vrlo uskoro biti dostupan i u Hrvatskoj po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od oko 10.000 kuna.

 

Ključne specifikacije:

 • Nativna razlučivost: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Svjetlina : 1000 lumena
 • Omjer kontrasta: 150.000:1 (Full On / Full Off)
 • Osvjetljenje: RGB LED (životni vijek: do 30.000 sati)
 • Veličina slike: do 100 inča
 • Udaljenost od zida: 100 inča na 0,38 m / 60 inča na 0,11 m
 • Dimenzije (W/D/H): 132 x 310 x 125 skupa sa zrcalom / 89 mm bez zrcala
 • Težina: 270 g
 • Dijeljenje zaslona: žičano i bežično zrcaljenje s pametnim telefonom / tabletom / PC-em
 • USB podrška: HD DivX / Office Viewer
 • HDMI: podrška do Full HD razlučivosti
 • Ostalo: TV Tuner (set-top box potreban za IPTV, satelitsku TV i kablovsku TV), Bluetooth (izlazni zvuk) / Four Corner Keystone (prilagodba rubova)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …