28 svibnja, 2022 1:18 pm

Canon performanse DSLR-a u malom paketu

Canon EOS M10

EOS M10 i EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Canon predstavlja EOS M10 – posve nov fotoaparat s kompaktnim sustavom koji donosi najbolje iz DSLR fotografije u kompaktnom kućištu. Savršen za dokumentiranje svijeta oko vas ili za prelazak s fotografija načinjenih mobitelom na one načinjene fotoaparatom, EOS M10 spaja Canonov najnapredniji slikovni procesor DIGIC 6, 18-megapikselni senzor i tehnologiju Hybrid CMOS AF II da bi korisnicima ponudio iznimno brz odziv i zadivljujuću kvalitetu fotografija i Full HD videozapisa.

Canon EOS M10 (side)Pored ovog fotoaparata, Canon predstavlja i EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, novi standardni zum objektiv za EOS M10 kao i za svaki drugi fotoaparat u seriji EOS M. Lagan i sklopiv, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM savršen je za korištenje na terenu.

Zahvaljujući procesoru DIGIC 6, EOS M10 unosi više svjetlosti u svaki piksel i smanjuje količinu šuma, omogućujući vam kreativnu slobodu da zabilježite ljepotu na svjetlosti ili intrigu pod sjenom. Bilježeći kroz objektiv sitne detalje i živopisne boje, APS-C senzor razlučivosti 18 megapiksela ugrađen u fotoaparat omogućuje razaznavanje nijansi u detaljima i stvara zadivljujuće fotografije koje se ističu kada ih ispisujete ili dijelite.

Bez obzira da li je riječ o doživljajima s odmora ili zaigranim klincima, taj je fotoaparat savršen za bilježenje brzih ili spontanih trenutaka. Zahvaljujući tehnologiji Hybrid CMOS AF II i AF sustavu s 49 točaka, EOS M10 može se u trenutku točno fokusirati, snimati videozapise koji su stalno u fokusu da vam ništa ne promakne i pružiti veće mogućnosti kadriranja. Kada se koristi s kompatibilnim objektivima, uključujući EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM, sustav Dynamic IS stabilizira trešnju fotoaparata i osigurava stabilnu sliku kada ga koristite u pokretu.

Inspiriran DSLR fotoaparatima EOS, EOS M10 nudi intuitivno upravljanje putem minimalističkih kontrola i dodirni LCD zaslon dijagonale 3,0“ (7,5 cm) s prilagodljivim izbornicima koji vam omogućuju da fotoaparat podesite prema svojim potrebama. Korištenjem načina Creative Assist Mode manje iskusni fotografi mogu jednostavno savladati fotografske kontrole – postavke koje se najčešće mijenjaju objašnjene su jezikom koji svi razumiju. Za iskusne fotografe koji žele više kontrole ergonomski smješten prednji kotačić na fotoaparatu pruža brz pristup naprednim postavkama, uključujući blendu i brzinu zatvarača.

Za istinski kreativno fotografiranje zaslon se može nagnuti do 180°, pružajući priliku da zabilježite teško dostižne kutove ili slike blizu tla. Kada se preklopi na potpunih 180°, fotoaparat će automatski uključiti način rada Self Portrait Mode za selfije visoke kvalitete.

Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi vezi, prijenos i pohrana fotografija i videozapisa izravno s fotoaparata na servise u oblaku, uključujući Canonov servis irista, odvija se bez napora. Dynamic NFC nudi jednostavno povezivanje s pametnim telefonima i omogućuje vam da u trenu prenesete i podijelite fotografije na mobilni telefon. Uz pomoć mobilne aplikacije EOS Canon Camera Connect možete iskoristiti značajku Wireless Remote Shooting s punim pristupom ručnim kontrolama.

Objektiv za teren – EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Savršen dodatak za fotoaparat EOS M10 s masom od svega 130 g, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM je objektiv koji možete ponijeti bilo gdje. Bez obzira snimate li portrete izbliza ili udaljene pejzaže, s višenamjenskom žarišnom daljinom od 24 do 72 mm (ekvivalent 35-milimetarskog filma) možete zabilježiti raznovrsne fotografije bez zamjene objektiva. Osiguravajući izuzetnu jasnoću i detalje na fotografijama, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM sadrži tri asferične leće, eliminirajući kompromise u kvaliteti tipične za male uređaje. Da biste mogli zabilježiti svaku akciju, objektiv je opremljen optičkim stabilizatorom slike s tri položaja zatvarača, zahvaljujući kojemu pruža poboljšanu kvalitetu slike i smanjuje trešnju fotoaparata. Ako ste snimatelj na početku svog videografskog puta, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM opremljen je i tehnologijom STM za brzo i gotovo nečujno fokusiranje prilikom snimanja videozapisa.

 Canon EOS M10 (jacket)

EOS M10 – najvažnije prednosti:

  • Fotoaparat s kompaktnim sustavom i performansama u razini DSLR-a
  • Prekrasno jednostavne i kreativne kontrole
  • Spojite se, snimite i dijelite bežično
  • Pruža prostor za rast vaše kreativnosti i iskustva
  • Snimajte videozapise jednostavno kao i fotografije

 

Canon EF-M 15-45mm f3.5-6.3 IS STMEF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM – najvažnije prednosti:

  • Višenamjensko fotografiranje, savršeno za korisnike fotoaparata EOS M
  • Jednostavan za prenošenje zahvaljujući maloj masi i sklopivom, stiliziranom obliku
  • Jednostavno snimite glatke i mirne videozapise
  • Zabilježite oštre fotografije uz stabilizator slike
  • Uhvatite spontane trenutke uz brzo automatsko fokusiranje

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Sony World Photography Awards

Otvorene prijave za jubilarni deseti Sony World Photography Awards Ovoga lipnja počinje novi ciklus prijava …