22 lipnja, 2024 6:07 am

Facebook Messenger doveo Material Design na Android

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

mes3

Više nego poznato je kako je Facebook najveća odnosno najviše rasprostranjenija društvena mreža na Svijetu. K tome neprestance Facebook dovodi značajke te mogućnosti ka svojim korisnicima, kako bi ostala aktualna odnosno kako bi ostala i dalje zanimljiva svojim korisnicima. Sada je na red napokon došla i Messenger aplikacija i to ona izvedenica za Android mobilnu platformu.

Nakon mnoštva pisanja te testiranje Beta inačica, red je da Facebook Messenger zasija u Material Design „štihu“, upravo onakvom što ga je Android 5.0 Lollipop i doveo. Potpuno novi način korištenja Android mobilne platforme te gledajući poglavito s dizajnerske strane i drukčije poimanje dizajna kod ove mobilne platforme.

Prema riječima glavnog i odgovornog za razvoj Facebook Messenger aplikacije, odnosno Messengera kao zasebne cjeline Davida Marcusa, razvoj „stavke“ kao što je Facebook Messenger, zahtjeva veliko odricanje, trud i rad.

A posebice kada se ista prilagođava pojedinoj mobilnoj platformi, kao što je Android. Android je korišten od velikog broja ljudi, odnosno Facebook Messenger koristi 800 milijuna korisnika, (mislimo na samostalnu aplikaciju).

Te upravo s toga razvoj, testiranje pa i samo donošenje Material Designa, predstavlja veliki korak kako za same razvojne inženjere tako i za same korisnike Facebook Messenger aplikacije na Androidu.

Kao što smo i prije govorili Material Design donosi „pločasti“ dizajna na Facebook Messenger, osim toga pri popisu povijesti razgovora sada imamo i „levitirajući“ gumb kreiranja novog razgovora. Osim toga i ostale značajke (gumbovi) Messengera od sada su vidno drugačiji a kako je uistinu tome, najbolje je na provjerite sami.

Preuzmite Facebook Messenger s Google Trgovine aplikacijama te uvjerite se u to odnosno prosudite sami dali je Facebook napravio „dobar“ posao, odnosno ono što naš više zanima jest kako će se novi dizajn Messengera odraziti na aktualni Android 6.0 Marshmallow, što će svakako pokazati vrijeme.


Vezani članci:

Facebook Messenger broji 800 milijuna korisnika

Facebook radi na konkurentu YouTubea

Facebook Messenger za Android dolazi k Material dizajnu

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …