15 srpnja, 2024 10:53 pm

Facebook Messenger broji 800 milijuna korisnika

Autor: Nino Krstačić

ip2

Svaka iskazana riječ o vezi Facebook Messengera, suvišna je. Naše mišljenje je da je svatko čuo makar jednom za Facebook Messenger te da zna čime ovaj IM klijent i služi. Facebook Messenger sastavni je dio najpopularnije društvene mreže (Facebook) na Svijetu.

Sve do 2014, godine Messenger je bio sastavi dio Facebooka, da bi te godine čelništvo društvene mreže na čelu s osnivačem te izvršnim direktorom Mark Zuckerbergom odlučilo Messenger javnosti ponuditi kao zasebnu aplikaciju ponajprije namijenjenu za mobilne platforme (Android, iOS) te 2015, godine i kao zasebno web sučelje s vlastitom domenom.

Kolovoz 2014, godine bio je presudan za Facebook Messenger, upravo je tada ovaj IM klijent prešao brojku od 500 milijuna aktivnih korisnika. Te od tada brojka korisnika Facebook Messengera strelovito raste. Tako je recimo u lipnju 2015, godine brojka korisnika bila na 700 milijuna da bi na kraju 2015, brojka aktivnih korisnika iznosila 800 milijuna.

Kako navodi glavni čovjek zadužen za Facebook Messenger Stan Chudnovsky, Facebook Messenger je od običnog IM klijenta kao sastavni dio Facebooka prerastao u zasebnu platformu za komunikaciju.

Sada Facebook Messenger pruža načine komuniciranja putem Interneta (vlastita domena) te putem Android i iOS mobilnih platformi (pripadajuće aplikacije). Isto tako osim pisanje odnosno izmjene poruka, Messenger pruža audio odnosno audio-video komunikaciju (gdje odmah ulazi i na tlo popularnog Skypea).

mes

Te mu samim time postaje i izravni te punopravni konkurent. Osim komunikacije Facebook Messenger svojim korisnicima nudi i mogućnost transakcije novčanih sredstava između korisnika Facebook Messengera, odnosno između prijatelja na društvenoj mreži Facebook.

Za korištenje Facebook Messengera više nije niti potreban korisnički račun već se isti može koristiti i pomoću broja telefona, što uvelike predstavlja olakšan način komunikacije. U ovoj 2016, godini te u narednim Facebook za svoju IM Messenger aplikaciju planira još mnogo noviteta.

O čemu će zapravo biti riječi tek ćemo vidjeti. No nemojmo zaboraviti kako je Mark Zuckerberg kazao kako planira započeti razvoj na vlastitoj (odnosno rješenjima Facebooka) izradi umjetne inteligencije. Niti ovdje ne smijemo zaboraviti glasovnog asistenta „M“ koji se postepeno ali sigurno integriran u Facebook Messenger kao i u samu Facebook društvenu mrežu.

Bez obzira na sve izgledno je kako Facebook radi na rješenjima koji će nas dočekati u narednim godinama i koji će Facebook pružiti još dugi vijek na Internetskim prostranstvima što svakako svi mi žarko želimo da tako i bude.


Vezani članci:

Facebook ima popratni sadržaj prilikom odjave

Facebook možda želi otići s Google Play trgovine?

Tutorijal: Kako isključiti Facebook Messenger zvuk dolaznih obavijesti


Linkovi preuzimanja:

Facebook Messenger (Android)

Facebook Messenger (iOS)

Messenger (zasebna domena)

 

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Linija Philips monitora E1 dobiva četiri nova modela bogata značajkama za poboljšanje produktivnosti i optimalnu učinkovitost

Ugodni oku Philips 27E1N1800A, 27E1N1800AE, 27E1N1900AE i 32E1N1800LA monitori su opremljeni 27”/68,6 cm ili 32”/80 cm 4K UHD uglađenim zaslonima elegantnog …