19 svibnja, 2024 4:55 pm

Eurofighter Typhoon

Zadnjih dana smo svjedoci velikodušne ponude članova EU da Ukrajini pošalju ratne zrakoplove kako  bi se što lakše nosila sa Ruskom vojskom. U svijetlu toga se spominju avioni Eurofighter, bez da itko daje kakav suvisao komentar ili objašnjenje a da pri tom ne uvede čitaoce u zabludu.  Imajući sve to u vidu, autor ovog članka daje kratki uvid u mogućnosti  letjelice koja bi trebala pomoći Ukrajinskoj omanjoj vojsci.

Piše: Darko Brlečić

Dakle, Eurofighter Typhoon je višenamjenski borbeni  zarkoplov nastao suradnjom triju kompanija, Alenia Aeronautica, BAE i EADS-a . Projekt je od početka zamišljen kao zajednički europski program razvoja lovca prvenstveno za europske potrebe. Barem za sada nije bilo nužne potrebe. Četiri države su sudjelovale u razvoju te su primarni korisnici, ali osim njih 15zrakoplova  Typhoon je također naručilo Austrijsko ratno zrakoplovstvo te Saudijska Arabija . Sudionici programa Eurofighter, kojim upravlja konzorcij Eurofighter GmbH, su Leonardo, BAE Systems i Airbus Defence & Space. Zahtjevima za nabavu zračnih snaga četiri partnerske zemlje – Italije, Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Španjolske – upravlja NATO-ova Agencija za upravljanje Eurofighterom & Tornadom (NETMA).

Typhoon je lovac u konfiguraciji delta krila i kanarda na nosu aviona. Aerodinamička nestabilnost je izbjegnuta ugradnjom naprednog Quadruplex Fly by wire sustava kontrole leta, što avionu omogućuje iznimnu pokretljivost. Izuzetno je lagane konstrukcije od 82 % kompozitnih materijala koji također omogućuju nešto manji radarski odraz. Typhoon posjeduje Net centric tehnologiju povezivanja s drugim Typhoon avionima u svrhu razmjena trenutnih informacija u realnom vremenu za vrijeme borbenih zadataka.  To u praksi znači slijedeće – jedan Typhoon radarski detektira i nacilja neprijateljski zrakoplov dok drugi Typhoon udaljen stotinjak kilometara lansira navođeni projektil bez korištenja vlastitog radara.

Tehničke natuknice:

Posada: 1 – borbena iteracija, 2 – trenažna iteracija

Dužina : 15,96 m

Raspon krila : 10,95 m

Površina krila : 50 m2

Visina : 5,28 m

Masa: 11.000 kg

Max brzina : 2.495 km/h

Brzina superkrstarenja : 1.837 km/h

Dolet : 3.790 km

Borbeni dolet : 1,398 km

Max visina leta : 19,182 m

Brzina penjanja : 315 m/s

Tip motora : 2x Eurojet EJ200 turbo-mlazna motora

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Za ISRO Mjesec nije dovoljan.

ISRO ima još hrpu misija do 2023., a sve su uzbudljivije od sljedećih. Od lansiranja …

Odgovori