24 srpnja, 2024 2:35 am

Radio jedan još uvijek ne pušta pjesme Rammsteina

RBB još uvijek ne objavljuje pjesme benda, iako je istraga protiv Tilla Lindemanna prekinuta.

Autor: Maximillian Beer

Prilagodio: Darko Brlečić

Ovako je odluka opravdana. Postaja Radio Eins trenutno ne želi puštati pjesme Rammsteina. To je potvrdio glasnogovornik Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) na pitanje Berliner Zeitunga. U lipnju je BuzzFeed News Deutschland izvijestio da RBB-ova radio postaja za sada neće uvrstiti nijednu pjesmu benda u svoj program.

Pozadina je u to vrijeme bila rasprava o frontmenu Rammsteina Tillu Lindemannu. Nekoliko žena optužilo je 60-godišnjaka za seksualni napad. U međuvremenu je berlinsko javno tužiteljstvo istraživalo umjetnika na temelju pritužbi trećih strana. Krajem kolovoza objavljeno je da je nadležno tijelo obustavilo postupak. Radio jedan se i dalje drži toga: “Pjesme Rammsteina nisu se puštale ljetnim nedjeljama; ranije nisu bile bitan dio dnevnog programa”, rekao je glasnogovornik postaje. U takozvanim ljetnim nedjeljama od 16. srpnja do 27. kolovoza, Radio Eins je radio s žirijem glazbenika na stvaranju top 100 na teme odvajanja, dijelova tijela, pitanja, psihodelije, skandala, vode i ništavila. Na primjer, tri pjesme Rammsteina dospjele su na popis s ključnom riječi scandals – ali nisu svirane. Međutim, “moguća kaznena relevantnost nikada nije bila jedini – niti odlučujući – argument za odluku Radio Einsa u vezi s “Ljetnim nedjeljama”, rekao je glasnogovornik. “Naprotiv, postoji etička upitnost neospornog sustava odabira glumaca.” Oni oko benda su optuženi da koriste ovaj sustav odabira kako bi privukli obožavateljice Lindemannu. “Bend se još nije sadržajno pozabavio ovom praksom. “Radio jedan se stoga trenutno drži svog prethodnog stajališta”, rekao je glasnogovornik postaje.

Za sada ćemo nastaviti pratiti razvoj događaja. Isto vrijedi i za odluku klavijaturista Rammsteina Christiana “Flakea” Lorenza da pauzira nastup i podcast.

https://www.berliner-zeitung.de/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Evolucija audio/video surround receivera

Audio/Video prijemnik (AVR) u kućnom kinu Piše: Darko Brlečić Uloga i Funkcija Audio/video prijemnik (AVR) …