18 lipnja, 2024 4:31 am

Rotelova nova pojačala za kućno kino

Rotelova nova pojačala za kućno kino izgledaju veličanstveno, ozbiljno su moćna S dimenzijama 24 x 43 x 46 cm, ovo su nedvojbeno pozamašni komadi pribora, ali zahvaljujući Rotelovom zaštitnom znaku brušenog metalnog završetka i nizu ventilacijskih otvora na prednjoj strani,

Piše: Darko Brlečić

Naravno, nadali biste se da će ovakva velika pojačala imati dovoljno snage da to podrže, a čini se da ovi novi Roteli to ispunjavaju. Sedmerokanalni RMB-1587MKII isporučuje 155 watta po kanalu na 8 ohma i 250 watta po kanalu na 4 ohma, dok je petokanalni RMB-1585MKII još snažniji, isporučujući tvrdih 210 wata po kanalu na 8 ohma i masivnih 340 watta po kanalu na 4 ohma.

U stereu, oni očito mogu isporučiti 335 watta odnosno 440 watta po kanalu. Za svakog ponešto !

Osim broja kanala i količine snage koju isporučuju, dva su pojačala gotovo ista. Oba imaju dizajn pojačala klase AB izgrađen oko dva  masivna toroidna transformatora vlastite proizvodnje koji opskrbljuju ‘stabilnom strujom’ osam visoko-učinkovitih kondenzatora.

Općenito je slučaj da s velikom snagom dolazi i velika toplina(disipacija), ali Rotel je RMB-1587MKII i RMB-1585MKII opremio s četiri ‘ultra-niskošumna ventilatora s promjenjivom brzinom’. RCA i balansirani XLR ulazi na stražnjoj strani svakog modela daju vam mogućnosti slanja signala s procesora kućnog kina ili AV prijamnika.

https://www.rotel.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Samsung MICRO LED TV

Vrhunska Luksuzna Kućna Zabava Samsung je najavio proširenje svog portfelja MICRO LED zaslona, donoseći vrhunsku …