29 svibnja, 2024 10:39 pm

Plavi fosforescentni materijal smanjit će potrošnju energije OLED-a za 25%

Primjena plavog fosforescentnog materijala može smanjiti potrošnju energije OLED zaslonskih ploča za 25%, rekao je potpredsjednik poslovnog razvoja Universal Display Corp Mike Hack u intervjuu za TheElec.

UDC-ov plan da počne proizvoditi plavi fosforescentni materijal 2024., što je prethodno najavio, također je na pravom putu, rekao je Hack u intervjuu na marginama konferencije K-Display održane prošlog tjedna u Seulu. Ovaj plavi fosforescentni materijal prve generacije smanjit će ukupnu potrošnju energije OLED zaslona za 24% do 25%, rekao je.

U trenutačno komercijaliziranim OLED zaslonskim pločama, fosforescentni materijali koriste se za crvenu i zelenu, ali kada je riječ o plavoj boji, oni se izrađuju od fluorescentnog materijala. Zamjena plavog fluorescentnog s plavim fosforescentnim materijalom također će održati konkurentnost ploča budući da su ukupni troškovi tih materijala minimalni, rekao je Hack.

Pojedinačni kupci UDC-a imali su vlastite planove o tome u kojim aplikacijama žele koristiti plavi fosforescentni materijal i tvrtka nije bila u poziciji otkriti te informacije, također je rekao potpredsjednik .

Što se tiče isplativosti od plavog fosforescentnog materijala, UDC je gledao dugoročno i očekivao je da će se OLED primjena u AR i VR, kao i IT uređajima brzo proširiti, rekao je Hack.

Sljedećih deset godina potražnja i tržište za OLED brzo će rasti, a tehnologija će postati dominantna u sektoru zaslona, rekao je potpredsjednik.

Na Appleovom Vision Pro uređaju koji je predstavljen u lipnju, potpredsjednik je rekao da je MicroOLED tehnologija primijenjena na uređaju u ranoj fazi, ali će više tvrtki primijeniti MicroOLED na svoje proizvode sa slušalicama. Plavi fosforescentni materijal također se može primijeniti na bijeli OLED i format filtra u boji OLED panela zaslona i ovisit će o tome kako proizvođači panela žele organizirati svoj skup ili slojeve emisije za svoje panele.

Što se tiče MicroLED tehnologije, Hack je rekao da, iako je to zanimljiva tehnologija, neće moći osigurati konkurentnost OLED-a. MicroLED se suočio s problemima s performansama, učinkovitošću i veličinom matrice, kao i prinosom.

https://thelec.net/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …

Odgovori