15 lipnja, 2024 11:01 pm

Canon predstavlja najširi prijenosni 2/3“ 4K TV objektiv na svijetu, CJ12ex4.3B

Canon CJ12ex4.3B Canon CJ12ex4.3B angled

Canon danas predstavlja CJ12ex4.3B – novi 2/3” prijenosni 4K zum objektiv s najširom žarišnom daljinom na svijetu od nevjerojatnih 4,3 mm. Objektiv je namijenjen profesionalnim snimateljima intervjua ili prijenosa uživo, uključujući sportske događaje i vijesti. Canon je danas objavio i da razvija novi, kompaktni, svenamjenski 2/3” 4K zum-objektiv. Dodatno pojačavajući Canonovu ponudu 4K televizijskih objektiva za kamere koje koriste senzore veličine 2/3”, taj višenamjenski novi objektiv bit će optimiziran za snimanje interijera i eksterijera za različite vrste primjena, uključujući sportske događaje, prijenose uživo, kao i televizijske drame, ali i reklame.

Izuzetne 4K optičke performanse

Canon CJ12ex4.3B angledKoristeći sve prednosti Canonova čuvenog naslijeđa u optičkom dizajnu i naprednim tehnologijama, CJ12ex4.3B daje iznimnu 4K kvalitetu slike kroz cijeli raspon optičkog zuma od 12x. Pružajući slobodu brze prilagodbe različitim okruženjima za snimanje, novi objektiv omogućuje snimateljima da se u trenu prebace s ultraširokog 4,3-milimetarskog kadra na uvećani kadar, a istodobno osigurava prvorazrednu kvalitetu slike od središta do rubova. Ugrađeni 2x konverter pomaže dosegnuti još veću žarišnu daljinu, zadržavajući pritom 4K optičke performanse.

Da bi omogućio bilježenje oštrih slika velikog kontrasta, Canon je u objektivu CJ12ex4.3B koristio više fluoritnog i UD stakla u kombinaciji sa svojim stručno izrađenim premazima. Rezultat je iznimna kontrola nad efektom ghostinga i odbljescima. Novi sustav za unutrašnje fokusiranje s tri grupe elemenata pridonosi smanjenom efektu disanja fokusa.

Canon CJ12ex4.3B topZahvaljujući posve novom dizajnu, CJ12ex4.3B je kompaktan i lagan. Masom od svega 2,1 kg, kao i veličinom i dimenzijama, sličan je usporedivim 2/3“ HD objektivima. Savršen za snimanje s ramena koje uobičajeno koriste snimatelji vijesti, objektiv se može vrlo lako koristiti na terenu, a zahvaljujući ergonomskom dizajnu i hvatištu, može se udobno držati i dulje vrijeme. U objektiv su ugrađena tri 20-pinska priključka za jednostavno povezivanje s postojećim HD kontrolerima zuma i fokusa, a može ga se istovremeno i izravno spojiti na vanjski virtualni radni sustav.

Opremljen digitalnom pogonskom jedinicom (Digital Drive Unit), CJ12ex4.3B nudi napredne mogućnosti, dajući korisnicima slobodu da izaberu položaje zuma i brzine koje je moguće ponavljati, isto kao i s postavkama fokusa i otvora. 16-bitni koder s apsolutnom vrijednosti ugrađen u digitalnu pogonsku jedinicu omogućuje snimateljima da odmah počnu snimati s uključenom funkcijom kompenzacije aberacija ugrađenom u kameru, bez potrebe za prethodnom inicijalizacijom, što objektiv čini savršenim za bilježenje novosti i divljih životinja, u situacijama kada zanimljivi akcijski trenutak može prestati jednako nenadano kao što se pojavio. Digitalni zaslon, ugrađen u digitalnu pogonsku jedinicu, olakšava postavljanje, pregledavanje i prilagođavanje bitnih funkcija na sličan način kao kod 2/3“ HD objektiva.

Canon CJ12ex4.3B

CJ12ex4.3B – najvažnije značajke:

  • Zadivljujuće optičke performanse širinom cijelog kadra kada je objektiv priključen na kompatibilnu 4K kameru senzora veličine 2/3”
  • Dosljedne 4K performanse čak i prilikom korištenja ugrađenog 2x konvertera
  • Dokazani 16-bitni koder visoke kvalitete bilježi precizne informacije o zumu, fokusu i otvoru i podržava snimanje s funkcijom kompenzacije aberacije ugrađenom u kameru bez potrebe za prethodnom inicijalizacijom
  • Tri 20-pinska priključka omogućuju jednostavno povezivanje s postojećim dodacima za Canonove HD objektive i virtualnim sustavima

[i] Najšira žarišna daljina na svijetu među 2/3” 4K prijenosnim objektivima, prema Canonovom istraživanju tržišta. Stanje je ažurno na dan 25. kolovoza 2015.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

SONY ALPHA 7 IV

Japanski Sony ne miruje ni kada su klasični foto aparati u pitanju. Pogledajmo istini u …