24 srpnja, 2024 2:49 am

Sony Xperia Z5 modeli sa značajnim pomacima pri fotoaparatu

Autor: Nino Krstacic

SONY underw

Prije nekoliko dana na našim stranicama donijeli smo vam prve neslužbene fotografije nadolazećeg Sony Xperia Z5 modela pametnog telefona. Danas želimo nastaviti u takvom tonu i reći još nekoliko novopridošlih navoda o predstavljanju nadolazeće Xperia Z5 serije flagship uređaja iz okrilja Sony-a. Podsjetimo se kako je vrlo izgledno (gotovo sigurno) kako će na nadolazećem IFA sajmu u Berlinu (2.-4. rujna) Sony predstaviti svoju seriju odnosno nasljednika trenutno aktualnih Z3 modela. Tako bi ako je vjerovati sveprisutnijim navodima Sony Xperia Z5 te Xperia Z5 Compact dolazile između ostalog sa značajnim pomakom kada je riječ o stvaranju fotografija na oba modela.

Za sada je poznato kako će oba modela dolaziti s novim (do sada još neviđenim) hibridnim sustavom autofokusa (Sony IMX240 sensor). Što bi mnogo značajnije rezultiralo pri fotografiranju objekata koji su u kretanju, odnosno onih koji ne stoje mirno pri površini. Ali neka vas ovo ne da zavarati i fotografiranje statičnih modela tj, modela koji stoje sasvim mirno na površini . Od nekih ostalih informacija kažimo kako se navodi da će Sony Xperia Z5 dolaziti pri veličini zaslona od 5,5“ odnosno njegova omanja (Compact) izvedenica posjedovat će 4,7“ zaslon.

Mnogi IT/ICT analitičari nadaju se kako će nadolazećim izvedenicama Sony pomaknuti priču na bolje kada je riječ o senzoru primarne i sekundarne kamere. Za one koji ne znaju, Sony u svojim flagship modelima koristi ne tako hvaljene senzore fotoaparata, dok recimo svojim konkurentima poput Samsunga, isporučuje mnogo kvalitetnije senzore. Isti se mogu pronaći u Samsung Galaxy Note 5 pa i Samsung Galaxy S6 Edge modelima. U nastavku (kao svojevrsnu potvrdu) donosimo vam screenshot Twitter profila odnosno njihova Tweeta pri Engleskoj podružnici Sony-a. Gdje jasno stoji kako Sony za IFA sajam odnosno 2.rujna priprema više nego uzbudljivu prezentaciju (event). A sve to sa sloganom „Get ready for a smartphone with great focus“.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Lotoo predstavlja LTTP kao alternativu Bluetoothu

Lotoo je renomirani audio brend osnovan 1999. godine, pod Beijing Infomedia Electronic Technology Co. Njihovi …