15 lipnja, 2024 11:01 pm

Canon predstavlja 9 novih mrežni kamera

VB-M641VE

Canon proširuje ponudu mrežnih kamera predstavljanjem devet modela visokih performansi

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, dodao je devet novih modela svojoj ponudi mrežnih sigurnosnih kamera. Nove kamere visokih performansi savršene su za širok spektar unutarnjih i vanjskih okruženja, uključujući maloprodajne trgovine, nadzor u gradovima te nadgledanje važne infrastrukture. Svih devet kamera opremljeno je Canonovim širokokutnim objektivima ultraniske disperzije i infracrvenim premazom protiv odbljesaka kao i novim CMOS senzorom visoke osjetljivosti koji omogućuje poboljšane performanse pri slabom osvjetljenju.

Najnoviji modeli iz Canonove ponude mrežnih kamera nude potpun spektar različitih formata, uključujući kamere za vanjsku i unutarnju upotrebu, kamere s mogućnošću pomicanja, naginjanja i zumiranja (Pan, Tilt and Zoom – PTZ), kao i fiksne kamere sfernog i četvrtastog oblika.

Nove PTZ kamere nude korisnicima veći raspon zumiranja da bi omogućile bolje prepoznavanje i vrhunske performanse pri slabom osvjetljenju, dok su najnoviji modeli za vanjsku upotrebu otporni na vandalizam prema standardu IK10, osiguravajući pouzdanost u svim uvjetima. Dizajn kućišta vanjskih kamera i materijali od kojih su izrađene omogućuju rad na velikim temperaturnim rasponima, što kamere čini prilagodljivima svakom okolišu.

Sve novopredstavljene mrežne sigurnosne kamere opremljene su optimiziranim H.264 kodiranjem videozapisa i redefiniranim postavkama kvalitete. Nova tehnologija Area-specific Data Size Reduction (ADSR) omogućuje korisnicima da kontroliraju popunjenost mrežnog kapaciteta tako što mogu odabrati do osam izdvojenih područja u vidnom polju koja će se snimati u HD razlučivosti, dok se ostala područja snimaju u standardnoj razlučivosti. To pomaže smanjiti troškove infrastrukture i pohrane podataka.

VB-M641V
VB-M641V

Najnovija tehnologija ugrađena u novopredstavljene Canonove mrežne kamere dizajnirana je tako da ponudi najviše moguće performanse. Na tim kamerama se stoga koriste dvije vrste leća: High UD i Super UD. Super UD leće smanjuju neprecizno fokusiranje pod vidljivim infracrvenim svjetlom te pomažu održati precizan fokus i visoku razlučivost kod prebacivanja svjetlosnih izvora. High UD leće ispravljaju efekt kromatske aberacije, istovremeno smanjujući ukupnu veličinu objektiva. Ovo su prve Canonove kamere s High UD lećama.

Julian Rutland, direktor planiranja i strategije u tvrtki Canon Europe, kaže: “Videonadzor je postao jedan od osnovnih alata protiv zločina i za poboljšavanje sigurnosti. Grana nadzora zatvorenog tipa (CCTV) izuzetno se brzo razvija, a integratorima je važno da mogu ponuditi rješenja prilagođena poslovnim potrebama i okruženjima pojedinih korisnika. Naše nove kamere predstavljaju fantastičan dodatak tržištu mrežnih nadzornih kamera i nude visoku kvalitetu i vrhunske performanse pod slabim osvjetljenjem, što je u skladu s današnjim tržišnim zahtjevima. Istovremeno, zahtjevi za mrežnim kapacitetom svedeni su na minimum.”

Nove mrežne kamere kompatibilne su sa standardom Profile S ONVIF, što im omogućuju integraciju s većinom VMS platformi, a kompatibilne su i sa standardom Profile G, koji omogućuje snimanje, pretraživanje i reprodukciju snimki s rubnih uređaja za snimanje.

Julian Rutland dodaje: “Naši novi modeli sistemskim integratorima i korisnicima nude format, trajnost, uskladivost i certifikate koje tržište sigurnosti danas zahtijeva, što ove uređaje čini istinskim mrežnim nadzornim kamerama s vrha ponude, kako za unutarnji tako i za vanjski nadzor.”

Jedinstvene značajke pojedinih modela uključuju:

PTZ kamere s kontinuiranim snimanjem u 360°

VB-R11VE
VB-R11VE
  • VB-R11VE i VB-R10VE (vanjska upotreba), VB-R11 (unutarnja upotreba): PTZ kamere otporne na vandalizam, s objektivom koji omogućuje 30x zum. Ove kamere vrste „Speed Dome“ omogućuju kontinuiranu rotaciju za 360°, automatsko preklapanje, inteligentno automatsko praćenje, široki kut gledanja od 58,4° i preciznu kontrolu pomicanja i naginjanja visoke brzine od 450˚/s kako bi tvrtkama i ustanovama omogućile najveću moguću pokrivenost nadziranog prostora. Novi motor s mikropomakom ugrađen u kamere tri je puta brži, ubrzava pet puta brže i otprilike je sedam puta precizniji od postojećih modela, a istovremeno pruža veće razine kontrole i trajniji je. Kamere Speed Dome uključuju otkrivanje uljeza i vriska, a otporne su na sve vremenske uvjete.
  • VB-M641VE
    VB-M641VE

Fiksne kamere sfernog oblika:

  • VB-M641VE i VB-M640VE (vanjska upotreba), VB-M641V, VB-M640V (unutarnja upotreba): Canonove vrhunske vanjske i unutarnje kamere opremljene su objektivom F1.4 s infracrvenom korekcijom i ultraširokim kutem gledanja od 111,5° te 2,4x zumom. Otporne su na vandalizam prema standardu IK10. Otkrivanje uljeza i detekcija vriska ugrađeni su na jačem modelu. Integratori uz modele VB-M641VE i VB-M640VE mogu ponuditi i opcionalni grijač radi veće otpornosti na niske temperature, što ove kamere čini savršenima za izazovne vremenske uvjete.
  • VB-M741LE
    VB-M741LE

Fiksne kamere četvrtastog oblika:

  • VB-M741LE / VB-M740E: vanjske kamere smještene u četvrtasto kućište, opremljene objektivom s 2,4x zumom i ultraširokim kutom gledanja od 113,4º za dnevne ili noćne snimke visoke kvalitete. Savršene su za upotrebu u ekstremno hladnim i opasnim vanjskim područjima. Najjači model dolazi s ugrađenim IR LED-om koji omogućuje snimanje u potpunom mraku.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …