19 svibnja, 2024 12:58 pm

BenQ predstavlja XL2730Z

BenQ XL2730Z

Profesionalni monitor za igranje, stvoren za ultimativni doživljaj u igrama

Najfinije, najuglađenije i najbrže performanse u igranju ikada, od vodećeg proizvođača monitora za igrače

BenQ, globalno priznati dobavljač inovacija za digitalni životni stil i predvodnik u profesionalnim monitorima za igranje, je predstavio svoj najsnažniji profesionalni monitor za igrače – XL2730Z. Još jednom pomaknuvši granice mogućeg u utrci za izradom najboljeg monitora za igranje, BenQ je stvorio XL2730Z da igračima ponudi najbolje, najuglađenije i najbrže performanse, uz QHD razlučivost za najdetaljniju sliku, frekvenciju osvježavanja od 144 Hz, vrijeme odziva od 1 ms (GTG), tehnologiju Motion Blur Reduction koja podržava brze akcijske igre te tehnologiju VESA DisplayPort Adaptive-Sync za smanjeno zastajkivanje i trzanje slike. XL2730Z opremljen je i BenQovim poznatim vlastitim inovacijama koje su osmislili legendarni igrači kako bi izvukli najbolje iz profesionalnih igrača i entuzijasta. Ovaj stroj za potpunu borbu gazi protivnike, a svim korisnicima donosi veće zadovoljstvo prilikom igranja i predstavlja utjelovljenje BenQovog gesla „Igranje je u detaljima“.

BenQ XL2730Z back“Zadovoljstvo nam je što možemo predstaviti naš najbolji monitor za igrače, model XL2730Z, igračima i zajednicama diljem svijeta. BenQ je oduvijek ciljao usavršiti dizajn svojih profesionalnih igraćih monitora kako bi najbolje odgovorio potrebama natjecateljskog igranja svakog žanra, a ovaj put stvorili smo krunski dragulj,” kaže Peter Huang, generalni direktor BenQ Technology Product Centera. “ XL2730Z je opremljen najnovijim mogućnostima, uključujući QHD rezoluciju, 144-hercnu frekvenciju osvježavanja, vrijeme odziva od 1 ms (GTG) i najnoviju tehnologiju VESA DisplayPort Adaptive-Sync. Sigurni smo da će, poput svojih prethodnika, pružiti vrhunsko iskustvo igračima.”

XL2730Z je stvoren kako bi nadmašio vaša očekivanja, sa značajkama koje podižu performanse i san su svakog profesionalnog igrača. Najmanji detalji slike jasno su vidljivi zahvaljujući QHD rezoluciji, koja predstavlja sljedeći korak naprijed u odnosu na Full HD. S do 77% više prostora na zaslonu, sve postaje čišće i oštrije. Monitor prikazuje najuglađenije pokrete i nudi izuzetnu upravljivost zahvaljujući frekvenciji osvježavanja od 144 Hz, munjevito brzom vremenu odziva od 1 ms (GTG) i tehnologiji Motion Blur Reduction. Svi akcijski pokreti i dramatični prijelazi prikazuju se glatko, bez mrljanja ili efekta ghostinga. Najbrže vrijeme odziva omogućuje tehnologija VESA Standard Adaptive-Sync ugrađena u XL2730 koja podržava sve s Freesyncom kompatibilne grafičke kartice AMD Radeon™ kako bi omogućila performanse bez zastajkivanja.

XL2730Z je pažljivo razvijen kako bi optimizirao igranje – od optimalne vidljivosti pa do vjernosti boja i doživljaja prilagođenog za svakog korisnika. BenQova tehnologija Black eQualizer povećava vidljivost i zadržava važne detalje posvjetljavanjem tamnih scena, a postavka Color Vibrance u 20 razina prilagođava prikaz specifičnim zahtjevima pojedinih igrača. Za prilagođeni doživljaj i simulacije unutar igre na raspolaganju vam je osam veličina zaslona koje vam nudi funkcija Display Mode (17”/19”/19”W/21,5”/22”W/23”W/23,6”W/24”), a uz pomoć funkcije Smart Scaling možete dodatno podesiti veličinu prikaza. Ovaj prilagođeni prikaz praćen je i izmjenama u dizajnu samog monitora, s oznakama veličine koje se mogu postaviti tako da prate jedinstvene postavke igrača, što znači da ih je lako reproducirati svaki put. Korisnicima je također na raspolaganju širok izbor unaprijed definiranih postavki koje su dizajnirali legendarni igrači, a koje se mogu učitati i iskoristiti kroz Game Mode Loader.

BenQ je ugradio nekoliko značajki koje približavaju doživljaj igranja korisniku. Display Pilot nudi praktična podešavanja na samom zaslonu i trenutni pristup raznim funkcijama. Auto Game Mode automatski otkriva žanr igre koju igrate i podešava prikaz boja po unaprijed postavljenim vrijednostima. Game Mode to Go omogućuje igračima da spreme postavke prikaza i iskoriste ih na drugom računalu preko USB memorije ili servisa u oblaku. Dodatak S Switch, okruglog i kompaktnog formata, lako se drži u ruci i nudi igračima tipku za brzo prebacivanje između automatskog načina i prilagođenih načina igranja.

Kako bi oči igrača zaštitio od štetnog svjetla plavog spektra i neugodnog titranja, XL2730Z opremljen je načinima rada Low Blue Light i tehnologijom protiv titranja da bi smanjio emisiju svjetla plavog spektra i uklonio titranje na svim razinama osvjetljenja, smanjujući moguća oštećenja vida i neugodnosti te pružio udobniji doživljaj igranja.

XL2730Z bit će dostupan širom svijeta od proljeća 2015., a igrači i entuzijasti moći će baciti pogled na ovaj monitor i na završnom natjecanju IEM. Na hrvatskom tržištu bit će dostupan u poslovnicama.

Za više informacija, molimo posjetite www.BenQ.com i http://gaming.benq.com/.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

HAKOM-ova konferencija ˝Dan novih tehnologija˝

Andrija Jovićević  Svemirske tehnologije će u narednom desetljeću imati izuzetno snažan utjecaj na rast globalnog …