4 lipnja, 2023 2:44 am

Apple uvodi Apple TV 4K

Apple je u utorak  u Steve Jobs Theater in Cupertino  predstavio Apple TV 4K, novi video streamer koji podržava 4K rezoluciju kao i HDR 10 i Dolby Vision.
Apple TV 4K počinje s 179 dolara (32 GB) i 199 dolara za verziju od 64 GB, pridružio se Apple TV-u s četrdesetom generacijom koji prodaje HD za čak 149 dolara. Apple će otvoriti prodaju za Apple TV 4K 15. rujna, a dostupnost počinje 22. rujna.
Apple je također konfigurirao korisničko sučelje za novi Apple TV uređaj za isporuku 4K kvalitetnih slika.
Apple će također ponuditi 4K naslova na iTunesu za istu cijenu kao i sadržaj koji se nudi u HD-u, a nudi i automatsku nadogradnju postojećih HD filmskih knjižnica na 4K bez dodavanja naplate.
Apple TV 4K će također podržati 4K streaming knjižnice iz OTT usluga kao što je Netflix, a planira učiniti isto s Amazon Prime Video kasnije ove godine.
Novi okvir će također biti brži, jer će se izvoditi na A10X fuzijskom čipu, isti koji pokreće ipad Pro i CPU na Apple TV 4K će isporučiti grafiku dva puta brže od trenutnog Apple TV-a.
Ažurirani TV App za Apple TV i iPad i iPhone također će uključiti novu sportsku karticu koja će korisnicima omogućiti da vide koje su dostupne žive i nadolazeće igre te mogućnost gledanja rezultata u stvarnom vremenu.
Veliko je pitanje da li će dodavanje 4K mogućnosti, uz ponudu za nadogradnju sadržaja, biti dovoljno za pomoć Apple TV-u da dobije mnogo terena kao platforma kao glavni suparnici (među njima i Google, Roku i Amazon) dodali 4K dugim izbornicima proizvoda prije i svako je dobivanjem marketshare dijelom zahvaljujući njihovim raznovrsnijim kombinacijama cijena i značajki.
Apple TV i dalje ima napornu put.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

A1 Bulgaria predstavila satelitsku tv ponudu

4Bugarski provajder A1 Bulgaria , koja je u vlasništvu A1 Telekom Austria Grupe, predstavio je …