3 prosinca, 2022 6:19 am

Samsung razvija vlastiti senzor kamere pri snimanju 100 FPS-a za Galaxy S9

Prisjetite se kako se uvijek pisalo da pri razvoju leća kamera za pametne telefone, prednjači Sony. Sada tome više neće biti tako, makar kada je u pitanju Samsung. Ova tvrtka započela je razvoj leća kamere koja može snimati video-zapise pri kvaliteti od 100FPS-a. Što svakako nije za zanemariti. Nešto slično tome veće je predstavio Sony pri svojim Xperia XZ1 te XZ1 Premium. No za razliku od Sonya gdje sliku sklapa u tri dijela, Samsung će sličice sklapati u dva dijela te DRAM modul, pri čime bi trebao izbjegnuti patentne sporove sličnih tvrtki (ponajprije Sony-a).

Za sada nije sigurno no navodi se kako će prvi premium pametni telefon s navedenom značajkom pri kameri biti upravo nadolazeći Samsung Galaxy S9. Ovaj bi pametni telefon na tržište mogao već početkom iduće godine, pri čemu želi biti glavni konkurent Appleovom iPhone X modelu. Bilo kako bilo od strane Samsunga dolazi vrlo zanimljivo vrijeme za nas fanove mobilne tehnologije. Čime će to vrijeme zaista i rezultirati, svakako će pokazati mjeseci koji su pred nama.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

Playscape – jedinstveni svijet izgrađen u Minecraftu

   Povodom najgejmerskog vikenda u godini predstavljen  Andrija Jovićević U susret gejmerskom festivalu Reboot Gaming …