15 siječnja, 2021 11:59 pm

Best of CEDIA 2017 by AVS forum

Na  CEDIA 2017 uvedeni su mnogi sjajni audio / video produkti, a mnoge tvrtke predstavile su izvrsne demonstracije. Ali neki od tih proizvoda i demo porasli su iznad ostalih, a odlučili smo ih prepoznati s novom AVS Forumom Best of CEDIA nagradom. Odabrali smo 12 tvrtki koje su pokazale nešto super-cool,  a nagrađeni su kristalnom trofejom kako bi obilježili njihovo postignuće na showu.

Da ne mislite da su nagrade plaćene na neki način, ništa ne može biti dalje od istine. Niti jedan od pobjednika nije znao da će dobiti nagradu, nismo znali tko će primatelji biti tek nakon što stignemo na show. Odabir se temeljio isključivo na našim iskrenim pojavljivanjima izvedbe, tehnologije i / ili vrijednosti koju predstavljaju proizvodi ili demo koji smo doživjeli za sebe.

Dakle, bez daljnjeg prihvaćanja, ovdje su pobjednici AVS Foruma Best of CEDIA 2017 nagrada:

Best Projectors: Sony VPL-VW285ES, VPL-VW385ES, VPL-VW885ES

Sony je stvarno pokazao s istinskim 4K rezolucijom i HDR sposobnostima. Možda je najimpresivnija VPL-VW285ES, koja sve to nudi za samo 5000 dolara! Poboljšani VW385ES dodaje uspomene na leće za 8000 dolara, a VW885ES ugrađuje motor svjetlosti laserskog fosfora za 25.000 dolara. U raznim demonstracijama izgledali su silno dobri, a svi zaslužuju da budu prepoznati kao najbolji od CEDIA 2017.

Best Budget UST Projector: Epson Home Cinema LS100

Ultra short-throw (UST) izvrsni su kada želite veliki ekran, . Međutim, većina je vrlo skupo. Epson je prekinuo usajalos na CEDIA 2017 s novim kućnim kinom LS100 koji osvjetljava lasersko-fosfornu svjetlost za samo 3000 dolara. Odobren, 1080p bez HDR-a, ali koji odgovara većini dostupnih sadržaja. I može prihvatiti UHD signale, smanjujući ih na HD. Pokušajte pronaći 100-inčni flat panel za 3000 dolara, ali nećete.

Best Retractable Screen System: Stewart Gemini

Trebate li dobiti zaslon bijeli ili ambijentalne odbijanja svjetla? 16: 9 ili 2,35: 1? Sa Stewart Gemini možete uzeti kolač i jesti ga. Ovaj genijalni sustav s dvostrukim valjkom s mogućnošću uvlačenja ima dva materijala u različitim omjerima – primjerice, 2.35: 1 StudioTek 130 za filmove u tamnoj sobi i 16: 9 Phantom ALR zaslon za promatranje sportova tijekom dana. Odaberite najprikladniji zaslon za bilo koju situaciju dodirivanjem gumba. Koliko je ovo  cool ?

Best LED Video Wall: Leyard TWA0.9

Projektori su izvrsni, no imaju ograničenja – osobito nisku svjetlinu u usporedbi s ravnim pločama, što HDR čini posebno teškim. Jedno rješenje ovog problema je LED video zid. Najbolji primjer na CEDIA-u ove godine bio je Leyard TWA0.9, koji je mjerio 162 “dijagonalno s 4K / UHD rezolucijom i vrhuncu svjetlosti do 600 nita. S druge strane, ova tehnologija je i dalje izuzetno skupa – oko 400.000 dolara za taj ekran. No, ne postoji način da se približite toliko svjetlosti projektora, bez obzira koliko skupo!

Best Calibration Technology: Samsung/SpectraCal Auto-Calibration

Da biste dobili najbolji mogući učinak s bilo kojeg prikaza, trebao bi biti potpuno kalibriran, što može potrajati satima i koštati stotine dolara. U CEDIA 2017, Samsung i SpectraCal pokazali su briljantnu alternativno-automatsku kalibraciju bilo kojeg Samsung TV-a s modela MU6300 pomoću SpectraCalovog softvera CalMan. Umjesto sati, automatsko kalibriranje traje samo 20 minuta i tako ne zahtijeva posebnu vještinu – samo softver koji se izvodi na Windows računalu i kolorimetru. Ovo je ogroman skok naprijed .

Best Fiber-Optic HDMI Cable: Fibbr Ultra Pro

S pojavom 4K i HDR, količina podataka koji se prenose HDMI kabelima dramatično se povećala. Kao rezultat toga, pasivni bakreni kablovi moraju biti kraći kako bi se izbjegao gubitak podataka. Jedno rješenje je pretvoriti HDMI signale u optičke impulse i poslati ih putem optičkih kabela, što može biti puno duže. Fibbr Ultra Pro ISF je certificiran za pouzdano nošenje od 18 Gbps do 200 metara. Čak i bolje, njegova elektronika privlači napajanje izravno iz HDMI priključaka. Skupa je, ali sjajan je način prijenosa HDMI signala na velike udaljenosti od bakrenih kablova.

Best Bookshelf Speakers: Definitive Technology Demand Series

Definitivna tehnologija uvijek se može računati na isporuku zvučnika visokih performansi na cijenama od zemlje do zemlje, što je potvrđeno novim zahtjevima  Demand series of bookshelf speakers. Sva tri modela – D7 ($ 499 / pair), D9 ($ 749 / pair) i D11 (999 dolara / par) – opremaju offset 1 “visokonaponski aluminijski  visokotonac, polipropilenski woofer i pasivni radijator u D9 i D11. Mark Henninger bio je vrlo impresioniran nastupom tih dragulja, kao i njihovom upečatljivom minimalističkom dizajnu.

Best Soundbar: Creative X-Fi Sonic Carrier

Mark Henninger bio je oduševljen ovom zvukom zvuka iz računala i igraćih proizvoda. Zapravo, on to nedvojbeno naziva najboljom zvukom koju je ikada čuo, razdoblju. X-Fi Sonic Carrier reproducirao je 5.1.2 Dolby Atmos zvučni poligon s holografskom vjernosti, čak i na otvorenom izložbenom katu bez zidova ili stropa da odražava zvuk. Isporučeni bežični subwoofer učinkovito čini bas, a ugrađeni Android TV 4K služi kao svoj izvor. Nije jeftin na 5800 dolara, ali kao što Mark kaže, “Moj um je bio potpuno upuhan.”

Best Budget Immersive-Sound System: Emotiva RMC-1, XPA Gen 3, Airmotiv

Emotiva je dugo očekivani RMC-1 16-kanalni AV procesor javno je demonstriran po prvi put u CEDIA. 7.4.4 demo sustav je također uključivao jednu XPA Gen3 modularnu snage pojačala s tri modula s 200 wata i četiri stereo modula od 75 watt / kanal. Zvučnici su uključivali različite Airmotiv modele, plus četiri zvučnika prilagođene visine. Osim izvrsnog zvuka, trošak za ove proizvode je nevjerojatan. O kombinaciji RMC-1 / XPA Gen3, “Vi govorite o trošenju $ 7000, a zatim potpuno ispuhati svaki AVR masovno tržište koji je ikad postojao – smanjujući ih na smithereens na način na koji se ne može raspravljati u pristojanom društvu.”

Best Integrated AV Processor: StormAudio I.ISP 3D.16.12

StormAudio I.ISP 3D.16.12 čini se da je stvorio vlastitu kategoriju proizvoda – high-end AV procesor s integriranim pojačavanjem. To je vrsta super AV prijemnika koji ima sposobnosti koje daleko nadilaze bilo koji AVR. On pruža 16 kanala obrade s Dirac Live sobnom korekcijom zajedno s 12 amp kanala na 200 W / ch. Osim toga, vrlo je podesivo i podržava Dolby Atmos, DTS: X i Auro3D potopne formate zvuka. Cijena je blizu 16.000 dolara, što je znatno, ali puno manje od ostalih naprednih AV procesora koji ne dolaze s vlastitim pojačavanjem.

Best Sounding Demo: Starke Sound

Bilo je mnogo  demo u CEDIA 2017, ali 7.3.4 Dolby Atmos sustav sastavio Starke Sound bio je najbolji što se čulo. Stvorio je kohezivnu, bešavnu zvučnu mrežu u kojoj nismo mogli lokalizirati niti jedan od zvučnika, a zvuk je imao tekuću kvalitetu koja je bila vrlo privlačna. Bilo je prilično glasno – 1 dB iznad referentne razine – ali zvuk je bio tako čist da čak i nisam imala ništa protiv. Bravo!

Best Overall Demo: Seymour-Screen Excellence, Audio Excellence, Wolf Cinema

Najbolji ukupni demo koji je bio na CEDIA-i predstavili su Seymour-Screen Excellence, Audio Excellence i Wolf Cinema. Zvuk sustava 7.2.4 Audio Excellence bio je izvrsan, ali ne i zamoran – i projektor lasera s rasvjetnim tijelom Wolf TXF-5000 4K proizveo je najbolju sliku koja se vidjela . Ta je slika poduprla novo uvedeni SeoMour-Screen Excellence Enlightor-Neo akustički proziran zaslon koji mjeri 142 “dijagonalno. Mogli ste ostati u toj sobi satima!

Izvor: AVS forum

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Netflix podigao cene usluga

Najveći svetski legalni servis za filmove i serije Netflix podigao je cene svojih usluga standard …