30 travnja, 2024 9:21 am

Hisense 4K HDR TV

Autor: Darko Brlečić

hisense_h9

 

Velika Kineska kompanija Hisense lansirala je 22 nova modela televizora, što uključuje cijenom pristupačne 4K modele s Quantum DOT TV tehnologijom, a u najavi je i 8K model.

hisense_h8_0

Hisense je treći po veličini proizvođač tv-a u svijetu, te svoj utjecaj polako ali sigurno šri na Britansko tržište. Svi Hisense 4K televizori posjeduju HDR značajke (High Dynamic Range) koje se temelje na dogovorenoj specifikaciju UHD alijanse. Nadalje, top modeli iz serije H9 i H10 koriste najnovije iteracije Quantum Dot tehnologije koja donosi trostruku svjetlinu OLED televizora. Kako proizvođač navodi da ti novi modeli imaju skalu boju od 91 posto – Rec.2020 i 99,98 posto od DS-P3 prostornosti boja sa 1000 nitsa kod vrhova svjetline.

Modeli H9 i H10 dizajnirani su kao zakrivljeni s punom pokrivenošću (Full-array) pozadinskim osvjetljenjem i lokalnim zatamnjivanjem, tu je UHD upskaliranje, glatka obrada pokreta objekata (Smooth Motion processing). Hisense je razvio vlastitu Smart TV paltformu s fleksibilnim aplikacijama. Novi modeli će prvo stizati na američko tržište a kasnije na britansko.

Info: http://global.hisense.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …