30 travnja, 2024 6:06 pm

Tesla dostigla vrednost od bilion dolara

Američka kompanija Tesla dostigla je tržišnu vrednost od bilion dolara jer će kompanija Hertz kupiti od njih 100.000 vozila na električni pogon.Nakon ove vesti Tesline akcije naglo su porasle do novog rekorda samo jedan dan nakon što su akcije prešle 900 dolara. Hertzjr pre godinu dana podneo zahtev za zaštitu od bankrota zbog pandemije koronavirusa,koji je tada bio u velikom porastu i potražnja za  vozilima je naglo opala.Tesla je stala uz rame kompanijama sa tržišnom vrednošću od bilion dolara kao što su Apple, Amazon i Microsoft. Akcije su porasle za 12,66%  oko 1.024 dolara po akciji.

Velika prodaja u EU  su podigli cenu Teslinih akcija. Adam Jonas iz kompanije Morgan Stanley podigao je ciljnu cenu Tesle  sa 900 na 1.200 dolara po akciji. Jato Dynamics je saopštio da je Teslina električna limuzina Model 3 postala prvo potpuno električno vozilo koje je nadmašilo ukupnu prodaju novih automobila u Evropi u septembru.Izvršni direktor Tesle Elon Musk objavio je na Twitteru da ugovor sa Hertz-om, koji će Tesli doneti4,2 milijarde dolara, najveća  kupovina električnih vozila ikada.Automobili su predviđeni za isporuku u narednih 14 meseci i biće dostupni kupcima u SAD i manjim delom u Evropi.Najavljeno da će ove godine investitori iz Knighthead Capital Management-a i Certares Management-a preuzeti kompaniju Hertz.

 

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Za ISRO Mjesec nije dovoljan.

ISRO ima još hrpu misija do 2023., a sve su uzbudljivije od sljedećih. Od lansiranja …