26 travnja, 2024 11:25 am

Panasonic predstavio DX-900 prvi UHD Premium LED televizor

Autor: Darko Brlečić

pana_tv_ces

Kriteriji Ultra High Definition Saveza su prilično strogi, te ih Panasonicov najbolji zaslon sve ispunjava u nekom svom stilu. U kompaniji tvrde da jee ovo prvi ekran koji u potpunosti zadovoljava postavljene kriterije kada su u pitanju slikovne performanse postavljene od strane UHD alijanse, a time se došlo do prvog svjetskog UHD-Premium televizora. U biti, to znači da model DX900 ima rezoluciju, slikovnu preciznost, raspon boja i visoki dinamički raspon performansi za obradu svih novih standarda -formata najavljenih za 2016 godinu.

panasonic-dx900-4k-lultra-hd-led-tv-970x0Gledajući iz temelja, to znači da je DX900 ima sposobnost da se kombinira izuzetnu svjetlinu s dubokim, detaljnom crnom razinom kao svojevrsni odgovor koji je neophodan da bi funkcionirao sadržaj HDR-a. Koristeći inovativnu “saća” strukturu koja kontrolira stotine strogo izolirane djelove pozadinskog osvjetljenja kao i lokalno zatamnjenje zona, DX900 je j u stanju proizvesti visoki kontrastom bijele i crne bez “halo” i ” bloom” efekta koji je obično povezan s LED/LCD tehnologijom.

Osim toga, DX900 je 4K, THX certificiran uređaj s pametnom novom iteracijom Firefox-powere operativnim sustavom, a tu su i zasebno polje zvučnika koji uključuje četiri pasivna radijatorea u nastojanju da odvoji bas od tankog-laganog okvira.

Po najavama proizvođača model DX900 ide na prodaju u proljeće 2016, te će u početku biti dostupan u izvedbama od 58 inča i 65 inča.

https://www.youtube.com/watch?v=p8SmAsjdK5Y

Info: www.panasonic.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …