15 lipnja, 2024 9:25 pm

Novi LG UltraWide te 4K zasloni

Monitor_24MP88-27UD88-34UC98

LG Electronics (LG) će na nadolazećem sajmu CES 2016 predstaviti svoju novu liniju monitora koji će potrošačima omogućiti veću slobodu i razinu prilagodbe svojim potrebama pri radu ili igri. Kompanija će tako predstaviti 21:9UltraWide monitore te 4K monitore namijenjene gamerima, i jedne i druge dizajnirane za maksimalnu produktivnost i zabavu naprednih korisnika.

LG će na CES-u izložiti konfiguraciju za gamere i profesionalce sklopljenu oko 34-inčnog 21:9 zakrivljenog UltraWide™ monitora (model 34UC98) s Thunderboltom™ 2. Sa svojim QHD zaslonom  razlučivosti 3440×1440, IPS tehnologijom i poboljšanim značajkama, ovaj monitor zadovoljava potrebe širokog spektra korisnika – od zagriženih gamera do profesionalaca s područja digitalnih medija nudeći im zaokruženo multimedijsko iskustvo.

https://www.youtube.com/watch?v=q_pzFMl3SXM

Drugi model LG 34UC88 donosi sjajnu QHD sliku na svom ekspanzivnom zakrivljenom UltraWideTM zaslonu. Jednako zapanjujuć je i LG-ev Ultra HD 4K monitor (model 27UD68) za sliku tako oštru da igranje računalnih igara nikad više neće biti isto. Oba monitora koriste AMD-ovu naprednu FreeSync tehnologiju za fluidno gamersko iskustvo bez artefakata, zastajkivanja i izgubljenih frameova

Na štandu na CES-u LG će pokazati i svoj ravni 21:9 UltraWide™ monitor 34UM88 – savršenu radnu stanicu za digitalne profesionalce kao što su fotografi ili grafički dizajneri koji ovise o preciznoj reprodukciji slike. Široko vidno polje ovog monitora povećava produktivnost stvarajući veću radnu površinu na kojoj se fotografije pregledavaju jedna pored druge ili se pak radi s više aplikacija istovremeno. Istovremeno, kompatibilnost s priključkom ThunderboltTM nezamjenjiva je za umjetnike koji rade s velikim slikovnim ili video datotekama.

Premijeru na CES-u imat će LG-ev Ultra HD 4K monitor (model 27UD88) veličine zaslona 27 inča dizajniran za kreativne profesionalce. Dolazi s USB-C tehnologijom i predstavlja sljedeću generaciju računalne povezivosti jer omogućava korisnicima da napune prijenosno računalo jednako brzo kao s namjenskim kablom uz istovremeni prijenos podataka USB 3.0 brzinama. Drugim riječima, jedan kabel omogućava korisnicima da spoje svoje laptope na vanjski monitor, dok upravo njega istovremeno koriste kao izvor napajanja. Model 27UD88 nudi i predinstalirane postavke uključujući popularne Rec. 709 i SMPTE-C standarde emitiranja, dajući korisnicima brz i jednostavan način za podešavanje slike ovisno o sadržaju prikazanom na zaslonu.

Uz vlastitu IPS tehnologiju prikaza za još bolje boje, LG će po prvi put prikazati i brojne druge impresivne elemente dizajna svoje linije monitora za 2016. godinu. Tu su gotovo nevidljiv okvir na Infinity Display modelima (24MP88) te elegantni stalak ArcLine koji nadopunjuje zapanjujuću ljepotu prikaza IPS zaslona.

Oduševljeni smo što međunarodnoj publici možemo pokazati naše najnovije inovacije kod monitora,“ rekao je Jang Ik-hwan, rukovoditelj Divizije monitora i PC-a u LG Electronicsu. „LG je inovacijama uvijek nadmašivao očekivanja potrošača kreirajući proizvode koji pružaju estetiku i neusporedivo korisničko iskustvo.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …