19 svibnja, 2024 5:08 pm

LG PW700 LED projektor

Autor:Darko Brlečić

LG PW700_1

Mali paket za veliku sliku

Redovni čitatelji ovog portala mogli su primijetiti da svako malo uz objavu o televizorima stiže i objava o novim tehnologijama vezanim za projektore. Projektor je veoma specifičan uređaj koji nema konkurencije, a u odnosu na moderne televizore može pružiti i vjerojatno realniji prikaz filmskog zapisa. U današnje vrijeme na tržištu se nalazi prava paleta projektora ali raznih tehnologija prikaza slike. Glavni urednik ovog portala me je iznenadio kada je na testni panel donio mali LED projektor koji prvenstveno služi u prezentacijske svrhe, ali može poslužiti i za projekciju filmova.

Pristupačna tehnologija by LG

LG2Korejski LG je jedan od uspješnijih tehnoloških inovatora na polju video tehnologije. Svoja stečena znanja su primijenili na polju prezentacijskih video projektora. Među tehnološkim inovacija spada uvođenje LED tehnologije koja donosi bolju energetsku učinkovitost, slikovne performanse i trajnost proizvoda. Također treba spomenuti bežičnu povezivost preko Bluetooth tehnologije koja omogućuje jednostavnost kod gledanja video zapisa. Ono što se ne nalazi kod svakog projektora je postojanje Screen Share tehnologije čija praktičnost se ogleda u istovremenoj reprodukciji zapisa s tableta , pametnog telefona i similarnih uređaja putem Screen share Directa. dakle, dušu dalo za jednostavnu mobilnu prezentaciju na nekom mjestu.

Opremljenost testiranog modela je svedena na minimum. Tu se nalazi jedan HDMI(MHL) ulazni priključak, jedan USB priključak, RGB ulaz kao i 3,5mm priključak za slušalice i AV ulaz. Uz projektor u paketu dolazui daljinski upravljač koji prilično dobro leži u ruci, tipke su standardne veličine kao i kod daljinaca za tv, dok kod sredine dominira kursorska tipka s razdvojenim funkcijama. Projektor i daljinac su izvedeni u bijeloj boji.

Slikovne performanse

LG PW700 prvenstveno je dizajniran za rad u tzv. malim prostorijama za prezentacijske namjene. Njegova kombinirana povezivost omogućuje rad s bežičnim uređajima što ga svrstava u poželjne video uređaje. No ipak prednost dajem klasičnoj žičanoj povezivosti preko HDMI i USB priključaka. S obzirom da testirani projektor posjeduje rezoluciju 1280×800 (WXGA), te sam morao rezoluciju Blu ray playera malo spustiti kako bi se reprodukcija video zapisa nesmetano odvijala.

LG_MeniLepeza boja je na visokoj razini, kontrast je vrlo dobar, dok kod pokreta objekata nema zamjerki jer ipak projektor lakše manipulira dolaznim signalom negoli što se to odvija kod televizora, doduše tu je dobru ulogu odigrala grafička kartica iz porodice Nvidia.Kod gledanja filmova i sličnih video zapisa potrebno je barem malo zamračiti prostoriju zbog intenzivnog svjetla koje daje LED tehnologija, zatamnjenje prostorije daje određenu filmsku ugodu. Uglavnom odlična stvar ako koristite multimediju preko računala. Čitanje zapisa preko USB-a je fascinantno,bez obzira da li se radi o malom USB sticku ili eksternom HDD od 500 GB-a. Sve se odvija brzo i jednostavno. Naime, nema tog formata ili kodeka kojeg ovaj projektor ne čita, a čita baš sve. Ugrađeni zvučnik nije neka preporuka, pa stoga toplo preporučujem spajanje na male kompjuterske zvučnike da bi prezentacija djelovala kao kompaktna cjelina. Jedina mana ovog projektora je mala razina šuma ventilatora, no ukoliko se koriste dodatni zvučnici taj šum će ostati neprimjetan. Također bih posebno napomenuo veličinu tražene dijagonale. S razdaljine od jednog metra dobio sam dijagonalu od 120 cm što me u jednom trenutku nagnalo da umjesto LCD monitora koristim projektor kao zaslon za računalo.

LG3

Tehničke specifikacije:

  • Projekciji sustav : DLP LED
  • Svjetlina : 700 ANSI
  • Razlučivost: 1280×800 (WXGA)
  • Kontrast: 100.000: 1
  • Format slike : 4:3/16:9/Cinema Full Zoom
  • Lampa : 30.000 h
  • Veličina projekcije: 25 inča – 100 inča
  • Priključci: HDMI(MHL), USB, RGB ulaz, audio 3,5mm izlaz, 3,5mm av ulaz
  • Dimenzije: 171,5×116,8×41,5 (širinaxdubinaxvisina)
  • Masa : 0,58 kg

Prosječna maloprodajna cijena : 3.844,00 kn

LG

Ustupio:
LG Hrvatska
10000 Zagreb
www.lg.com.hr

Ukupan dojam

Dizajn - 9.5
Mogućnosti - 9
Uloženo/dobiveno - 9.5
Kvaliteta slike - 9.5
Kvaliteta izrade - 9

9.3

Ocjena

LG PW700 je zahvalan produkt kompanije koja je svoju slavu stekla na području LED i OLED televizora, unikatno dizajniranih kućnih kina i mobilnih telefona. S ovim modelom projektora LG je ušao na tržište prijenosnih poslovnih video uređaja i time napravio malu gužvu. Za cijenu od 4.844,00 kune kupac dobiva jednostavan prijenosni video uređaj koji može oplemeniti svaku prezentaciju a također može poslužiti kao uređaj za gledanje tv/video zapisa. Svjetlina od 700 ANSI lumena s LED tehnologijom djeluje upečatljivije negoli kod klasičnih lampi. Također radni vijek od 30000 sati lampe stavlja ovaj uređaj u kategoriju " must have for bussines". Uglavnom topla preporuka...

User Rating: 4.53 ( 2 votes)

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

PANASONIC TX-58HX830E

POVOLJAN VELIKI TELEVIZOR Autor: Darko Brlečić Početkom ove godine Panasonic je predstavio tri nove serije …